Umesto ritma Mazurke i fešte na ispraćaju, Varšavu ophrvala strepnja za Levandovskog i Šviderskog

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 22:50

Poljaci pobedili Tursku u generalnoj probi za EURO, ali imaju mnogo više razloga za brigu nego pre početka utakmice

Ako nas je neka evropska reprezentacija prethodnih godina redovno podsećala na Srbiju po pitanju čudnih (najblaže rečeno) ili nesrećnih okolnosti koje bi propratile učešća na velikim takmičenjima to bi bila Poljska. I jedne i druge Orlove često prate kontroverzne situacije pred i u toku Svetskih i Evropskih prvenstava, a kada se to i ne dogodi tu su maleri na sportskom terenu da zagorčaju život.Jeste selekcija Mihala Probijerža trijumfovala protiv Turske 2:1 (1:0) u poslednjoj utakmici pred start kontinentalnog turnira u Nemačkoj, ali je to u čitavoj situaciji najmanje bitno.

Prva nedaća zadesila je domaćine u 12. minutu, kada je Karol Šviderski dao vodeći gol, a onda je prilikom proslave gola nezgodno doskočio i uganuo skočni zglob (pogledajte OVDE). Čini se da su izuzetno male šanse da će Poljska moći da računa u grupnoj fazi na napadača Verone. Robert Levandovski je takođe napustio teren prevremeno, a njegovo napuštanje terena u 32. minutu prema izveŠtajima poljskih medija je uzrokovano "osećajem bolova u nozi". Verovatno je iz predostrožnosti izašao tako rano, ali je svakako zabrinulo sve navijače Poljske.

Izabrane vesti

Vapi kompletan poljski narod za značajnijim uspehom na velikim takmičenjima, nakon što je na prethodna tri ispadao u grupnim fazama. Neatraktivna igra i starenje ključnih igrača nisu davali za pravo Poljacima da se preterano nadaju da će 2024. godina biti baš ta, kada će aktuelna generacija igrača podsetiti na vremena Lata i Bonjeka, a novi problemi samo su pojačali takav utisak. Na povredu Arkadijuša Milika nadovezao se peh Šviderskog, a sada samo ostaje nada da je Levandovski zaista izašao prvenstveno iz predostrožnosti da iz pomenutih bolova ne bi proizašlo nešto mnogo opasnije.

Dok su Levandovski i Šviderski bili na terenu odlično su sarađivali, a najbolji igrač Orlova asistirao je Šviderskom u 12. muinutu za laganu egzekuciju. A onda se sve poremetilo par sekundi kasnije posle proslave. Prinudnim izlascima napadača Brobijeržov tim je izgubio samopouzdanje, momci Vinćenca Montele ređali su šanse, a samo je Vojčeh Ščensni spasao Poljake od primanja tri ili četiri gola. Turci su izjednačili golom Bariša Alpera Jilmaza u 77. minutu, ali je malo sreće i pre svega skretanje sa one najveće brige doneo domaćima Nikola Zalevski u 90. minutu.

Poljska - Turska 2:1 (1:0)

/Šviderski 12, Zalevski 90 - Jilmaz 77/




tagovi

Fudbalska reprezentacija PoljskeFudbalska reprezentacija Turskereprezentacija TurskeReprezentacija Poljske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara