Asvel u padu u Francuskoj, Anđušić i Čarapić jure plej-of

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 13:25

Evroligaš nanizao dva poraza i ugrozio prvo mesto na tabeli

Iza Asvela je sasvim solidna nedelja u Evroligi. Klub iz predgrađa Liona slavio je protiv Valensije kod kuće u „Astrobalu“, dok je na gostovanju Real Madridu ozbiljno pokazao zube, ali je na kraju ostao bez plena. Međutim, u domaćem šampionatu im baš i ne ide najbolje, pa su tako ušli u seriju od dva uzastopna poraza, koji će pokušati da prekinu protiv Le Mana, koji se bori za plasman u plej-od (18.00).

Ako je neuspeh od Levaloe, koja je u samom vrhu tabele bio prihvatljiv, onda se onaj od Šalona iz Saone nikako ne može uzeti „zdravo za gotovo“. Tim Zvezdana Mitrovića su prestigli Dižon i Monako, ali je dobra stvar što ih do kraja teško mogu sustići Burž, Šole i Nanter, pa im prednost domaćeg parketa u plej-ofu nije ugrožena.

Izabrane vesti

Nekako se vidi pad u odnosu na početak sezone, kada je Asvel predstavljao jedno od najpozitivnijih iznenađenja Evrolige. Mnogo nesrećnih poraza, nekih na jednu loptu, poslali su tim iz Liona nizbrdo na lestvici. Sa druge strane, Le Man je takođe na stranputici, pa će biti zanimljivo videti ko će se bolje snaći u duelu dva tima sa lošim formama.

U prvom delu sezone slavio je Le Man rezultatom 85:74, a zanimljivo je da su tri najefikasnija košarkaša na meču došla baš iz sastava večerašnjeg gosta. Tek su Adrijan Pejn i Tonje Džekiri pokušali da poprave stvar kod tima Zvezdana Mitrovića, ubacivši po 12 poena.

Drugi par dana čine Burž i Nanter (16.00), gde će domaći tim sa Danilom Anđušićem i Ognjenom Čarapićem pokušati da nastavi put ka plej-ofu. Trenutno im je na dohvat ruke i prednost domaćeg terena, za koji će se do kraja „tući“ sa Levaloom.

Nanter je tri pobede iza, takođe je za sada siguran u plej-of zoni, ali bi u slučaju nekoliko poraza mogao ozbiljno da ugrozi to svoje mesto. U prvom delu sezone je slavio komotno protiv Burža, pa će to pokušati da ponovi.

FRANCUSKA 1 – 25. KOLO

Nedelja
16.00: (1,55) JL Burž (14,5) Nanter (2,70)
18.00: (1,20) Asvel Lion (19,0) Le Man (5,00)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara