Filip Ugrinić (©Reuters)
Filip Ugrinić (©Reuters)

Ugrinić nije preživeo Jakinov drugi rez

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 18:59

Vezista Jang Bojsa otpao sa spiska za EURO 2024

Neodlučan kao nijedan drugi selektor bio je Murat Jakin pa je pre nepune tri nedelje na prošireni spisak uvrstio 38 imena, ali kako se Evropsko prvenstvo bliži kormilar Švajcarske ga postepeno skraćuje.

Jakin je u sredu napravio i drugi rez, koji između ostalih nije 'preživeo' ni Filip Ugrinić. Odličnim partijama u dresu Jang Bojsa tokom jesenjeg dela sezone momak srpskih korena je u novembru zaradio debitantski nastup za seniorsku selekciju Švajcarske, a pet meseci kasnije našao se i na proširenom spisku putnika za predstojeći EURO u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Ipak, dan nakon prijateljske utakmice sa Estonijom Jakin je sproveo još jednu 'seču' posle koje su pored Ugrinića otpali Kevin Embabu (Augzburg) i tandem Lugana Uran Bislimi - Albijan Hajdari.

"Oni su bili pravi primer, kako na terenu tako i van njega, i pomogli da kvalitet i intenzitet na treninzima u poslednjih deset dana budu veoma visoki. Na kraju sam se odlučio za druge igrače na njihovim pozicijama iz taktičkih i strateških razloga", objasnio je Jakin svoju odluku.

Potom je govorio o igračima pojedinačno.

"Filip ima veliku konkurenciju u veznom redu. Umesto Embabua sam se na desnoj strani odbrane opredelio za Leonidasa Stergijua, koji je odličnu sezonu u Štutgartu krunisao plasmanom u Ligu šampiona, a koji može da igra i u sredini u formaciji sa trojicom štopera i na strani."

Kako bilo, sva četvorica i dalje će biti u pripravnosti ukoliko zatrebaju nacionalnom timu u slučaju povreda.

"Dogovorili smo se sa njima da neće putovati u Sent Galen za preostale dane priprema, već da će održavati kondiciju kako bi bili spremni ako nam zatrebaju tokom turnira", izjavio je Jakin.

Dan ranije pre pomenutog kvarteta otpala su i dvojica golmana Paskal Lorec (Lucern) i Marvin Keler (Jang Bojs) što znači da će Jakin morati da precrta još šestoricu sa proširenog spiska. Poslednji dan za to biće 7. jun, a ukoliko se neki fudbaler povredi do prvog meča grupne faze, moći će da dovede zamenu.

KAKO TRENUTNO IZGLEDA ŠIRI SPISAK ŠVAJCARSKE

Golman: Jan Zomer (Inter), Gregor Kobel (Borusija Dortmund), Ivon Mvogo (Lorijan)

Odbrana: Manuel Akanđi (Mančester Siti), Orel Amenda (Ajntraht Frankfurt), Niko Elvedi (Borusija Menhengladbah), Ulises Garsija (Marselj), Brajan Oko (Salcburg), Bećir Omeragić (Monpelje), Rikardo Rodrigez (Torino), Fabijan Šer (Njukasl), Leonidas Stergiju (Štutgart), Silvan Vidmer (Majnc), Sedrik Cajsiger (Volfzburg).

Vezni red: Mišel Ebišer (Bolonja), Remo Frojler (Bolonja), Ardon Jašari (Lucern), Fabijan Rider (Ren), Vinsent Sjero (Tuluz), Granit Džaka (Bajer Leverkuzen), Denis Zakarija (Monako), Stiven Cuber (AEK)

Napad: Zeki Amduni (Barnli), Kvadvo Dua (Ludogorec), Brel Embolo (Monako), Žoel Monteiro (Jang Bojs), Den Endoj (Bolonja), Noa Okafor (Milan), Džerdan Šaćiri (Čikago), Renato Stefan (Lugano), Ruben Vargas (Augzburg), Andi Zećiri (Genk)


tagovi

EURO 2024reprezentacija ŠvajcarskeFilip Ugrinić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara