Real spreman za rastanak, Juventus kreće po Marsela

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.03.20. | 09:04

Treća sreća

Juventus će treću godinu zaredom pokušati da realizuje transfer ponajboljeg levog beka svetskog fudbala u ovo deceniji - Marsela.

Brazilac iz Real Madrida je i u prethodna dva letnja prelazna roka bio želja Stare dame, ali se transfer nije realizovao. Pretprošlog leta ga je u Torinu želeo bivši saigrač i veliki prijatelj Kristijano Ronaldo. Juventus je ispitivao teren, ali Real nije želeo da proda Brazilca jer nije imao adekvatnu zamenu. Prošlog leta je Marsela želeo i novi trener Mauricio Sari, ali ni tada se nisu stvorili uslovi za transfer.

Izabrane vesti

Sada je drugačije. Marselo je praktično izgubio mesto startera u Realu od letnjeg pojačanje Ferlana Mendija i raspoložen je za promenu sredine. U dosadašnjem delu sezone, Mendi je počeo više mečeva od Marsela i bolje se pokazao iako je Brazilac imao neke svetle momente poput partije u nedavnom El klasiku.

Juventusovo interesovanje je ovoga puta vrlo ozbiljno jer italijanski velikan nema nego jednog klasičnog levog beka u timu. Sav teret je pao na leđa Marselovog zemljaka Aleksa Sandra kojeg povremeno menjaju Danilo i De Šiljo koji nisu prirodni levi bekovi. Sari zato insistira na igraču koji će biti konkurencija Aleksu Sandru i koji će doneti kvalitet više.

Pogotovo mu je potreban bek koji može da doprinese u ofanzivi kada Juve ima posed lopte, pa se zato nedavno pominjala i opcija kupovine Tea Ernandeza iz Milana. Ali Španac je preskup, dok je Marselo jeftinija varijanta sa obzirom da ima 31 godinu i ugovor sa Realom na još dve sezone.

Juventusovi predstavnici je trebalo da se sastanu sa Realom i Marselom neposredno pre nego što je počela pandemija korona virusa. Na tom sastanku je Juve želeo da se informiše o uslovima pod kojima bi Real pustio Marsela, a igraču je trebalo da bude ponuđen ugovor na četiri godine. U Realu postoji volja da pusti Marsela i na kraju će izgleda sve da zvisi od samog igrača.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara