Ugo Vijeira (©Starsport)
Ugo Vijeira (©Starsport)

Ugo Vijeira: Duarte može da bude taj! Di Marija je čudo, a bekovi slaba tačka Benfike

Vreme čitanja: 4min | čet. 19.09.24. | 08:22

„Ako Bruno postigne gol, taj trenutak će zauvek pamtiti, kao što ja pamtim derbi i golove Partizanu“, kaže portugalski napadač za Mozzart Sport

Imala je Crvena zvezda i trofejnijih i kompletnijih igrača, ali malo je stranaca koji su se tako brzo podvukli pod kožu navijačima i golovima im napunili oči kao što je Ugo Vijeira. Došao je bez velike pompe u vreme kada je klub bio na klimavim nogama i kada je učešće u grupnoj fazi evropskih takmičenja bilo misaona imenica, a otišao sa spoznajom kako je to prvi put biti šampion i najbolji igrač lige.

Urezbario je svoje ime u klupsku istoriju Crvene zvezde, ali i sećanja njenih pristalica. Jer, prva pomisao na Uga Vijeiru svakom od njih je – večiti derbi. Elegantno bockanje na Marakani i projektil sa Autokomande, pa pogodak u Humskoj vredan pobede na Partizanom. Ti golovi su mu obeležili boravak u Srbiji, a karijeru to što je nastupao za dva evropska prvaka. Danas će biti jedan od malobrojnih Portugalaca, ako ne i jedini, koji u Ligi šampiona neće navijati za Benfiku, već za beogradske crveno-bele.

Izabrane vesti

Vrata Luža su mu se otvorila, ali nikada do kraja. Potpisao je na četiri godine, međutim, za prvi tim Benfike u zvaničnim utakmicama nije zaigrao. Otuda veća konekcija i identifikacija sa Crvenom zvezdom, iako je na Topčiderskom brdu boravio samo godinu i po dana.

„Vezan sam za Zvezdu i Benfiku, veliki su klubovi, bio sam njihov član i ponosan sam zbog toga. Ostao sam u kontaktu sa ljudima iz kluba sve ove godine, odlučio sam da dođem i iz Zvezde su me odlično dočekali, kao i uvek. Bio sam nekoliko puta u Srbiji od odlaska iz kluba, jer kao što znate, supruga mi je Novosađanka, i dolazim sa decom u posetu. Tako da me mnogo stvari veže za Srbiju, prijatelj sam sa mnogim igračima iz vremena kada sam igrao u Beogradu, kao što su Grujić, Ibanjez, Plavšić... Neke ću videti ovoga puta, ovakva prilika se ne propušta“, počeo je Ugo Vijeira razgovor za Mozzart Sport.

Benfika nije surova kao pre dve godine, kada je igrala četvrtfinale Lige šampiona. Prolazi kroz turbulentan period. Čovek koji ju je tada vodio je smenjen. Otišao je Rodžer Šmit, nasledio ga je Bruno Laž i ponovo su u lisabonskom klubu svi gladni i vide priliku da se izbore za mesto pod suncem. 

„Što je Benfika u Portugalu, to je Zvezda u Srbiji. Po mnogo čemu su slični, među klubovima postoji veliko poštovanje, uvek se traži više. Nema zasićenja. Biće neverovatna utakmica, teška i dostojna Lige šampiona. Verujem da će oba tima igrati direktno, naročito Benfika, jer će igrači pod novim trenerom pokušati da se dokažu“.

Ako je negde Benfika ranjiva, onda su to bokovi. Na Silasu, Piteru Olajinki i(li) Nemanji Radonjiću biće da pokušaju da opterete protivničke bekove.

„Stvari su se malo promenile dolaskom Bruna Laža, ponovo se svi bore za svoje mesto. Ali, ono što se ne menja je da Benfika igra napadački, da kroz posed pokušava da dođe do protivničkog gola. Potentna je napred, ali ima slabosti. Zvezda treba da napadne Benfiku preko bekova, jer su joj bekovi slabe tačke. Treba to da iskoristi“.

“DI MARIJA I AKTURKOGLU – KAKVI IGRAČI! BEKOVI BENFIKE ĆE IMATI PROBLEM SA ZVEZDINIM KRILIMA”

Anhel di Marija (©Reuters)Anhel di Marija (©Reuters)

Krštenica na stranu, Anhel di Marija se i dalje najviše pita u lisabonskom klubu. Još ima magije u koskama čoveka koji je dao neke od najvažnijih golova u istoriji Argentine.

„Imaće bekovi Benfike problem sa Zvezdinim krilima, verovatno još više će Zvezdini bekovi. Anhel di Marija i Kerem Akturkoglu – kakvi igrači! Definitivno su najjači aduti Benfike. Dominantni su, neverovatno barataju loptom... Di Marija je čudo. Znaš da moraš da vodiš računa o njemu, a ne znaš kako da ga sačuvaš“.

Vladan Milojević će u špicu, sva je prilika, krenuti sa Brunom Duarteom. Brazilac je ovoga leta stigao u Beograd iz portugalskog šampionata, a u prošlosti je Benfiki znao da naudi.

„Bruno Duarte može da bude taj! Video sam da mu je odlično krenulo u Zvezdi, da ima dobar učinak, a u prošlosti je Benfiki davao golove. Može da bude jako važan igrač, ali ovo je Liga šampiona, nije lako postići gol. Moraće naporno da radi, ceo tim će morati kako bi došao u poziciju da ga da. Ako uspe, taj trenutak će zauvek pamtiti, kao što ja pamtim derbi i golove Partizanu“, završio je Ugo Vijeira javljanje za Mozzart Sport.



tagovi

Liga šampionaFK Crvena zvezdaBenfikaHugo VijeiraBruno DuarteAnhel Di Marija

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara