Koga nema, bez njega se mora: Legende u problemu

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.03.20. | 09:18

Faeton danas favorit u meču prvenstva Tadžikistana

Nije atraktivno, ali može da prođe. Prvenstvo Tadžikistana u košarci ne spada u krem azijskog loptanja po parketu, ali izbor je sužen, a koga nema, bez njega se mora. Danas se u Tadžikistanu završava 18. runda duelom Faetona i Ledžendsa (10.30).

Protivnici u predstojećem susretu su jedni pored drugih na tabeli i imaju slične aspiracije. Stoga njihov meč obećava. Faeton ove sezone dobija 71 odsto mečeva, dok Legende igraju izuzetno efikasno na poslednjim mečevima, često prelazeći marginu od 75-80 poena po utakmici.

Izabrane vesti

Suparnici su ostvarili skoro identičan učinak ove sezone. Imaju po 10 pobeda, dok domaćin ima poraz manje. Upravo između ovih timova treba da se odvija glavna borba za treću poziciju na tabeli. Faeton je nanizao tri poraza, od kojih je prethodni doživljen od Dizel Pauera posle produžetka, a prethodna dva od neprikosnovenog lidera Dušanbea.

Sa druge strane, Ledžends je doskoro bio u seriji od tri slavlja, da bi u prošloj rundi doživeo katastrofu na terenu Dušanbea, pošto je izgubio sa 51 razlike. To i nije neko iznenađenje ako uzmemo u obzir činjenicu da Dušanbe u 17 mečeva nema nijedan poraz i prosečno postiže 104 poena, a prima 55.

Faeton na deset ovosezonskih domaćinstava ima samo jedan neuspeh, dok su Legende na 14 gostovanja ostvarile osam pobeda.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara