Skupa cena bahaćenja: Kajl Voker plaća 200.000 funti i leti iz reprezentacije zauvek

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.04.20. | 14:04

Javno izvinjenje nije pomoglo

Kajl Voker na stubu srama. Iako je pokušao da se „opere“, neće mu vrediti, čekaju ga drastične kazne zbog prekršenih mera samoizolacije i bahanalija u vreme pandemije virusa korona.

Mančester Siti je pokrenuo klupsku istragu s ciljem da ustanovi sve okolnosti koje su dovele do neprikladnog ponašanja desnog beka, koji je prošle sedmice pozvao u svoj dom dve dame za poslovnu pratnju i tako narušio ugled kluba. Za to zadovoljstvo izdvojio je 2.200 funti, a prema vestima koje stižu iz Engleske, takav postupak mogao bi da ka košta deset puta više, tamošnji mediji pišu kako su Građani, kad se proces završi, spremni da mu odrežu kaznu u vrednosti od 200.000 funti.

Izabrane vesti

Jednostavno, to što je Voker izveo – ne radi se. Ili se bar zametnu tragovi. Ovako, za desnog beka neće biti popust kad je zvanični prvak Premijer lige u pitanju.

No, to će biti samo jedna sankcija. Drugu mu sprema Geret Sautgejt. Ostrvski mediji pišu da zbog postupka kojim je narušio sopstveni i imidž državnog tima, Voker više neće igrati za reprezentaciju Engleske. Makar dok je Sautgejt glavni. Jednostavno je: selektor pruža primere odgovornog ponašanja, pristao je na redukciju plate od 30 odsto dok traje pandemija i želi da njegovi fudbaleri budu makar solidarni, a ne da novac u ova teška vremena troše na prostitutke. Još mu samo u doba krize fali loša reputacija izabranika. Otuda informacija da bivši prvotimac Totenhema, koji je od 2011. skupio 48 utakmica za Englesku, igrao na Mundijalu i Prvenstvu sveta, više neće igrati za selekciju Tri lava.

Možda i nema potrebe, ionako u liku Trenta Aleksandra Arnolda ima Suatgejt modernog beka za narednih deset godina, a Aron van Bisaka je po dolasku iz Kristal Palasa u Mančester junajted dodatno napredovao i svakako je u ovom trenutku bolja opcija od nesrećnog Vokera.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara