Uefa kaznila i FSS, protiv Luksemburga po Partizanovom receptu – što više dece na tribinama

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.19. | 13:28

Čeka se još objašnjenje zašto smo kažnjeni, ali...

Prosečan Srbin verovatno ne bi ni mogao da se seti šta je to toliko zasmetalo Uefinim izveštačima iz Beograda. Ali evropska kuća fudbala je nemilosrdna, a Srbi zbog ranijih incidenata pod posebnom lupom. Pa su opet “disciplinovani“. Prema informacijama MOZZART Sporta Fudbalski savez Srbije je kažnjen sa dve utakmice bez poublike, jedna je uslovna, zbog gomile sitnih prekršaja iz meča sa Portugalcima.

O čemu se tačno radi tek će se videti, jer Uefa nije još objavila obrazloženje, ali je izvesno da se u sudaru reprezentacije Srbije sa Luksemburgom ulaznice neće prodavati. Što ne znači da publike neće biti. FSS će naime primeniti Partizanov model, koji je u međuvremenu zaživeo i u Slovačkoj, pa i u Rumuniji čiji je meč sa Norveškom sa tribina ispratilo 30.000 dece.

Izabrane vesti

I na Terazijama se nadaju da će uspeti da privole veliki, što veći broj dece. Podsetimo, u obzir dolaze samo oni mlađi od 14 godina, ali kad FSS krene u kampanju i počne da dovodi decu iz škola širom Srbije iznenadili bismo se da tu bude manje od 20.000 mališana.

Problem je što onda ide meč sa Ukrajinom, a mi će bimo biti na uslovnoj. Pa ako se neko ne baš previše pametan doseti da ponovo izaziva probleme automatski ćemo biti kažnjeni za prvu narednu utakmicu na domaćem terenu, a ona bi, ako dobijemo Norvešku na strani, vrlo lako mogla da bude baš odlučujuća za plasman na Evropsko prvenstvo.

Domaćin finala plej-ofa će naime biti određen žrebom. Zamislite samo taj paradoks? Da se boriš za Evropsko prvenstvo, a nema nikog na stadionu da podrži, da proslavi...

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara