Serž Gnabri (Reuters)
Serž Gnabri (Reuters)

Udarac za Nemce: Gnabri propušta Euro, mesto se otvara univerzalcu Levera i krilu Štutgarta

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 14:35

Krilni fudbaler Bajerna protiv Real Madrida obnovio povredu butine i zbog pokidanog mišića moraće da pauzira šest nedelja

Masakrirale su povrede sezonu Serža Gnabrija. Počelo je sa naprsnućem kosti podlaktice, taman što se oporavio u decembru ga je dočekala povreda mišića zbog koje je pauzirao do pred kraj maja. Vratio se krilni fudbaler za nokaut fazu Lige šampiona, golom protiv Arsenala najavio da će biti moćno oružje Bajerna za završnicu evropskog takmičenja, a onda je ponovo povredio butni mišić. Bila je to lakša povreda (propustio revanš sa Arsenalom), posle koje je zaigrao protiv Real Madrida. U Minhemu završnih deset minuta, u Madridu je izdržao 27, a onda morao da izađe iz igre.

Dva dana kasnije, zloslutne prognoze su se obistinile. Detaljne analize pokazale su da je obnovio povredu zadnjeg dela butine, te da će zbog kidanja mišića morati da pauzira šest nedelja, javio je BILD. To znači da bi se Gnabri oporavio od povrede otprilike oko početka Eura, te da bi bio spreman da zaigra početkom nokaut faze 29. juna.

Izabrane vesti

Objavljivanje spiska selektora Julijana Nagelsmana zakazano je za 16. maj, dakle za šest dana i gotovo izvesno se na njemu neće naći povređeni Gnabri. Činjenica, nekadašnji fudbaler Arsenala i nije bio projektovan kao starter na utakmicama kontinentalne smotre, budući da je selektor u triju iza napadača uglavnom koristio Džamala Musijalu i Florijana Virca po krilima, odnosno Ilkaja Gundogana centralno.

Svakako, otpadanje Gnabrija sa sobom otvara dodatno mesto za igrače koji nisu standardni reprezentativci. Liroj Sane bi svakako neko ko bi bio pozvan i ko može da igra na oba krila, a pozivima se nadaju još dvojica fudbalera, Jonas Hofman (Bajer Leverkuzen) i Kris Firih koji igra sezonu života u Štutgartu.

Iako ga Julijan Nagelsman uglavnom nije koristio u prijateljskim utakmicama poslednjih meseci, univerzalac Bajer Leverkuzena iza sebe ima sjajnu sezonu. Na 30 bundesligaških mečeva sakupio je 30 utakmica, pet golova i devet asistencija, dok je u svim takmičenjima zabeležio 44 nastupa, uz sedam postignutih i 11 nameštenih golova.

Što se levokrilnog Firiha tiče, Nagelsman ga je već probao krajem 2023. kada mu je dao šansu za debi, te početkom 2024, a 26-godišnjak je sa osam golova i sedam asistencija na 30 utakmica pomogao Štutgartu da se domogne mesta u Ligi šampiona.

Za kraj, da se vratimo na Gnabrija i njegov učinak za reprezentaciju. Od debija za Elf novembra 2016. godine odigrao 45 mečeva, postigao 22 i spakovao devet golova.



tagovi

Serž GnabriFudbalska reprezentacija NemačkeBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara