Slavlje fudbalera Aston Vile (©Reuters)
Slavlje fudbalera Aston Vile (©Reuters)

Učenik pobedio učitelja, Džerard udahnuo novi život Aston Vili: Četiri utakmice - tri pobede (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.12.21. | 19:39

Za četiri kola skupio bezmalo isti broj bodova kao Din Smit za prethodnih jedanaest...

Veliki posao napravio je Din Smit kada je Aston Vilu posle tri godine provedene u Čempionšipu vratio u Premijer ligu. Bilo je zanimljivih momenata na Vila Parku, lepih utakmica i pobeda, ali kao da je posle tri godine rada došlo do zasićenja i kod njega i u svlačionici jer to više nije bila ona Vila koju pamtimo iz nekih ranijih dana. Posle kraće potrage izbor uprave kluba iz Birmingema pao je na Stivena Džerarda i već posle nekoliko sedmica rada stiče se utisak da je napravljen odličan posao!

Posle samo četiri utakmice šampion Škotske sa Rendžersom osvojio je samo bod manje naspram onoga što je Din Smit uradio u prvih jedanaest kola nove sezone. Četiri utakmice - tri pobede! Uz poraz od Mančester Sitija gde se Aston Vila definitivno definitivno nije obrukala... Iako je pred legendarnim kapitenom Liverpula dug put i mnogo rada kako bi ekipa izgledala baš onako kako je zamislio, može apsolutno da bude zadovoljan dosadašnjim učinkom. Pogotovo jer nekadašnji prvak Evrope ima igru koja pleni i obećava zanimljiv nastavak sezone, pa možda čak i ulazak u trku za Evropu. No, da ne gledamo previše u budućnost...

Izabrane vesti

Aston Vila je na svom terenu dobila Lester rezultatom 2:1 (1:1) i nastavila uspon na tabeli Premijer lige. I što je najvažnije – počela je ponovo da dobija dobija utakmice u kontinuitetu protiv klubova svog ili sličnog kvaliteta. Stiven Džerard nadigrao je Brendana Rodžersa u borbi učenika i učitelja, gde je nekada vrsni vezista položio test sa desetkom! Zajedno su Džerard i Rodžers bili blizu da donesu šampionsku titulu Liverpulu pre šest godina, dvaput su u međuvremenu bili na suprotnim stranama kao menadžeri Rendžersa i Seltika pre nego što se trener iz Severne Irske preselio na King Pauer stadion, tada pobednika nije bilo. Ali večeras jeste. Početnik u premijerligaškom društvu pronašao je način da Aston Vilu vrati u život i donese joj pobedu.

Dva gola danas pišu se štoperu Ezriju Konsi, iako je gol za izjednačenje najviše delo Emilijana Buendije. No, Konsa je dotakao loptu pre nego što je prešla liniju i zato se njemu pisala i prva od dve Viline recke danas. Buendija jeste počeo da slavi, ali kada je video da još više to radi i njegov saigrač iz odbrane, shvatio je šta se dogodilo i videlo se na njegovom licu da mu je zasmetalo što se potencijalni engleski reprezentativac “umešao“ na kraju.

Konsi verovatno nije to bilo toliko važno, koliko da Vila poravna rezultat posle ranog vođstva koje je Lesteru doneo Harvi Barns. Pred očima selektora Gereta Sautgejta Konsa je postigao ne sam prvi, već i drugi pogodak ove sezone. Ozbiljno je teško bilo za Konsu da protne loptu tamo gde na kraju i jeste kod drugog pogotka, između Šmajhelove desne noge i stative, ali engleski štoper bio je dovoljno samouveren da pogodi milimetarski prostor.

Ni ova, kao ni mnoge prethodne utakmici u Premijer ligi od uvođenja VAR sistema, nije prošla bez kontroverze... Naime, gol Džejkoba Remzija s kraja prvog poluvremena poništen je zbog navodnog udaranja Kaspera Šmajhela po dlanu u momentu kada je Lesterov čuvar mreže bio jednom rukom na lopti koja se pritom nalazila na zemlji. Dugo je trajao prekid dok su svi pregledali snimak, a sudija Majkl Oliver na kraju je poništio gol zbog faula, iako nije zaista delovalo da je Remzi u toj meri udario Šmajhela...

Vila je svakako izvukla taj gol koji joj je bio potreban da uzme pobedu. Rodžersov rizik sa ostavljanjem Džejmija Vardija na klupi nije se isplatio, a ne treba zaboraviti da je to uradio zato što Lisice u četvrtak očekuje ključan meč Lige Evrope protiv Napolija. Uprkos promenama u sastavu Lester jeste stigao do vođstva, ali je Vila smo 170 sekundi kasnije vratila utakmicu u ravan...

Dobar fudbal igrao se u Birmingemu danas. Zanimljiva utakmica od prvog do poslednjeg minuta, napadačka orijentacija oba tima dala je dodatni šmek. Na kraju tri boda zasluženo idu Aston Vili.

PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 3:2 (1:1)

/Lansini 40, Bouen 56, Masuaku 87 – Silva 28, Maunt 44/

Njukasl - Barnli (1:0)

/Vilson 40/

Sautempton - Brajton 1:1 (1:0)

/Broja 29 - Mopej 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:0)

Votford - Mančester Siti 1:3 (0:2)

/Kučo 74 - Sterling 4, Silva 31, 63/

Nedelja

Lids - Brentford 2:2 (1:0)

/Roberts 27, Bamford 90+5 - Baptist 54, Kanjos 61/

Mančester junajted - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Fred 77/

Totenhem - Norič 3:0 (1:0)

/Moura 10, Sančez 67, Son 77/

Aston Vila - Lester 2:1 (1:1)

/Konsa 17, 54 – Barns 14/

Ponedeljak

21.00: (3,60) Everton (3,35) Arsenal (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Lester SitiLesterAston VilaEzri KonsaEmilijano Buendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara