(©MN Press)
(©MN Press)

Ubljani prodisali: Odahnuli smo posle prve pobede, bez straha idemo na TSC

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 16:29

Poručuje mladi golman Jovanović

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Lazarevca/

U trenucima dok se čekala prva superligaška pobeda iz Uba su stizale optimističke izjave i pozivanje na dobru atmosferu. Pa ipak, čini se da je trijumf nad Spartakom (2:0), koji je imao istorijsku važnost za Jedinstvo, ulio dodatnu dozu optimizma, posebno među igračima debitanta u Mozzart Bet Superligi Srbije.

Izabrane vesti

Na krilima prvog ovosezonskog trijumfa fudbaleri Jedinstva odlaze na teško gostovanje u Bačku Topolu. TSC je rival koji kao apsolutni favorit ulazi u naredni deul, a upravo je to i motiv više za izabranike trenera Miloš Obradovića.

"Iza nas je prva pobeda u sezoni i nema potrebe sada objašnjavati koliko smo svi konačno odahnuli posle tog rezultata. Međutim, u isto vreme, svesni smo da je pred nama još sijaset važnih mečeva i naravno ništa lakših o prethdnih", ističe mladi golman Vukašin Jovnović, letošnja akvizicija Ubljana iz Partizana.

Da li se eventualna šnasa može tražiti u činjenici da je TSC umoran posle duela sa Astanom u Lige konferencija?

"Hoćemo isključivo da gledamo u svoje dvorište. Iskreno, TSC je jako neugodan rival, već nekoliko sezona ostvaruje sjajne rezultate o čemu svedoči i njihovo učešće na evrpskoj sceni. Ne bih o tome da li je rival umoran ili ne, tako da je sada sve na nama da pokažemo da vredimo, da možemo sa svima da se nosimo".

Gde vidite šansu Jedinstva?

"Moramo da budemo na nivu prethodne utakmice. Ako u duel sa TSC uđemo srcem kao protiv Spartaka, onda imamo čemu da se nadamo. Moramo da delujemo timskih tokom svih 90 minuta. Da na terenu ginemo jedan za drugog, jer to se pokazalo kao dobitna kombinacija. Ne smemo da dozvolimo rivalu da se razmahne. Opet, verujem da smo kadri da iskoristimo i najmanju priliku koja nam se ukaže. Ako uz sve to budemo i miljenici sreće, onda možemo da se nadamo da ćemo zadovoljni izaći sa teren i posle predstojećih 90 minuta", sa određenom dozom optimizma naglasio je Vukašin Jovanović, koji je odličnim odbranama dao pun dorinos u prvoj superligaškoj pobedi.

Lepa vest za sve u superligašu sa stadiona "Dragan Džajić" stigla je nedavno iz FSS. Naime, golman Vukašin Jovanović i vezista Strahinja Rakić, nalaze se na spisku selektora Aleksandra Lukovića, za predstojeće dve prijateljske utakmice koje će omladinska reprezentacija Srbije (U-19), odigrati sa vršnjacima iz Rusije.

PIŠE: Miloje Radičević

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost U TOKU

18.30: (1.25) Partizan (6.00) Tekstilac (11.00)

Nedelja

14.00: (2.50) Napredak (3.15) Novi Pazar (3.00)

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)

21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Jedinstvo UbMozzart Bet SuperligaVukašin Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara