Kol Palmer (Reuters)
Kol Palmer (Reuters)

U totalnoj anarhiji, Čelsi vlada! Mislili ste da ne može luđe od onih 4:4? Palmer se ne slaže (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.04.24. | 23:28

Junajted do 100. minuta vodio sa 3:2 na Stamford Bridžu, ali otišao u Mančester poražen

Dve najluđe utakmice aktuelne sezone u Premijer ligi odigrao je Čelsi na Stamford Bridžu. A zajednički imenilac beše im Kol Palmer! Momak koji pritisak jede za doručak, kojem je sudijska nadoknada zona komfora. Momak koji je sredinom novemra prošle godine u dubokom sudijskom dodatku sa bele tačke osakatio Mančester Siti oduzevši mu dva boda, večeras je sažvakao i ispljunuo drugog mančesterskog velikna. Vodio je Junajted do 100. minuta 3:2, bio na pragu pragu pobede, a onda je Palmer sa dva gola za par desetina sekundi razuverio sve one koji su mislili da ne može luđe od onih jesenjih 4:4 sa Sitijem - 4:3.

Nemali broj neutralnih ljubitelja fudbala, onih što ne cene taktičko nadmudrivanje kakvo su pre nekoliko dana na Etihadu prikazali Pep Gvardiola i Mikel Arteta, okarakterisali su okršaj Mančester Sitija i Arsenala ubistvom fudbala. Večeras smo pak videli dijametrano suprotnu predstavu, mnogo prijemčiviju ukusu prosečnog fudbalskog entuzijaste koji najvažniju sporednu stvar na svetu gleda isključivo zbog golova i dinamike u igri. Međutim, totalna anarhija u kojoj su se večeras gušili čas jedni, čas drugi pokazala je kako je varljivo to kada konci počnu da vam se neuhvatljivo migolje po prstima. To bi Pep i Arteta, za razliku od Poketina i Ten Haga teško sebi dozvolili. Mada u njihovu odbranu, nemaju pred sobom tako tehnički doterane i balansirane timove poput Sitijevog i Arsenalovog.

Izabrane vesti

Haos na Old Trafordu pre nešto više od dve nedelje Junajted je unovčio skalopom Liverpula u 120. minutu i prolazom u polufinale FA Kupa i delovalo je da će mu i večerašnja na Stamford Bridžu biti saveznik. Sve dok odsustvo kontrole, mira, racionalnosti i koncentracije nije poput zaraze, u samo nekoliko minuta prešlo sa Plavaca na Crvene Đavole.

Nije prvi put ove sezone Čelsi pokazao da ima sto lica, da igra od sjaja do očaja, te da mu je jedina konstanta Kol Plamer. Malo je onih 49.000.000 evra letos plaćenih Mančester Sitiju za sve ono što reprezentativac Engleske donosi londonskom klubu. Večeras het-trik i pobedu uz doduše dva vrlo mekana jedanaesterca svirana u korist domaćina.

Već posle 45 minuta igre na Stamford Bridžu pao je isti broj ligaških golova koji je Arsenal primio u 2024. godini - po dva na obe strane. Čelsi je posle samo 19. minuta imao vođstvo 2:0 zahvaljujući Galaherovoj brzoj reakciji iz šesnaesterca, te Plamerovom penalu koji je uz jedva primetan kontakt sa Antonijem obezbedio Mark Kukurelja. Ali kako došlo, tako i otišlo. Počeli su Mojzes Kajsedo i Benoa Badijašil da prave gluposti, da se gube kao po metro stanicama nepoznatih evropskih metropola, te su do kraja prvog dela igre, Alehandro Garnačo i Bruno Fernandeš (u 34. i 39. minutu), istopili Čelsijvu zalihu.

Kako su povrede počele da more Junajted u drugom delu, nije delovalo da će gost sa odbranom u sastavu Van Bisaka, Megvajer, Kambvala (ušao u 66. minutu umesto povređenog Evansa koji je u 46. zamenio povređenog Varana), Dalot, biti kadra da ne primi još koji gol do kraja utakmice. Mada joj je dobro išlo uz pomoć Andrea Onane. Minut nakon što je Ten Hag ubacio Kvambalu, te Rasmusa Hejlunda zamenio Markusom Rašfordom. Junajted je preokrenuo.

Zasrljao je Đorđe Petrović nakon majstorskog dodavanja Antonija spoljnom, našao se na ničijoj zemlji i zaledio se pred Garnaćom, a Argentinac instinktivno reagovao glavom. Nema ove sezone tinejdžera u Premijer ligi sa većim doprinosom golovima svog tima (10 pogodaka i asistencija).

Kako je vreme odmicalo, delovalo je da će drugi pogodak Argentinca biti dovoljan da Junajted pokupi ceo plen u Londonu. Čelsi je jalovo napadao, ali i dočekao da Dalot, ponovo uz tanušni kontakt obori rezervistu Maduekea u svom šesnaestercu. Duga var provera krajem inicijalne nadoknade od osam minuta nije obradovala goste. Palmer kao i onomad protiv Sitija, hladan kao špicer sa bele tačke. I dok su se obe strane rezonovale osvajanje boda, Čelsijevi igrači krenuli su po sva tri, odlučno, brzo, na prepad.

Nije se Junajted još oporavio od udarca Čukvuemeke što je umalo završio u mreži, Plavci su na prečac izveli korner a Palmer provukao loptu tamo gde je isprva delovalo da prostora nema. Apsolutni heroj čovek sa 16 ligaških golova i osam asistencija je apsolunti heroj, ne samo večerašnje utakmice, več čitave sezone Čelsija, ma koliko ona bila turobna i neubedljiva. Verujete da bi bila još mračnija i siromašnija bez reprezentativca Engleske.

Setimo se, za kraj, samo tog duela sa Sitijem. Gol iz penala bio mu četvrti u sezoni - sva četiri postigao je iz penala. Ali sa karakterom kakav je pokazao onomad na Stamford Bridžu, bilo je jasno da je tada, saplitanjem šampiona, čitavoj Premijer ligi zapravo najavio svoj dolazak.


PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak

Njukasl - Everton 1:1 (1:0)

/Isak 15 - Kalvert Luin 88/

Notingem Forest - Fulam 3:1 (3:0)

/Hadson Odoi 9, Vud 19, Gibs Vajt 45+3 - Adarabiojo 49/

Bornmut - Kristal Palas 1:0 (0:0)

/Klajvert 79/

Barnli - Vulverhempton 1:1 (1:1)

/Brun Larsen 37 - Ait Nuri 45+3/

Vest Hem - Totenhem 1:1 (1:1)

/Zuma 19 - Džonson 5/

Sreda

Arsenal - Luton 2:0 (2:0)

/Edegor 24, Hašioka 44 ag/

Brentford - Brajton 0:0

Mančester Siti - Aston Vila 4:1 (1:1)

/Rodri 11, Foden 45+1, 62, 69 - Duran 20/

Četvrtak

Liverpul - Šefild junajted 3:1 (1:0)

/Nunjes 17, Makalister 76, Gakpo 90 - Bredli 58ag/

Čelsi - Mančester junajted 4:3 (2:2)

/Galager 4,Palmer 19 pen, 90+10 pen, 90+11 - Garnaćo 34, 67, Fernandeš 39/



tagovi

Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara