Murinjo i Zeman (©AFP/Reuters)
Murinjo i Zeman (©AFP/Reuters)

U susret derbiju Rima nove prozivke Zemana i Murinja

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 21:53

Portugalac žustro odgovorio na molbu da se osvrne na izjavu Čeha

Trenerska karijera Žozea Murinja je u padu i to je činjenica. Njegove ekipe više ne beleže uspehe, niti igraju atraktivno. Poslednji trofej osvojio je 2017. - Ligu Evrope sa Mančester junajtedom - ali naredne dve sezone na Old Trafordu, pa jedna u Totenhemu nisu ispunile očekivanja, a i tekuća u Romi ne teče baš kao što su se nadali u Rimu.

Vučica je sedma na tabeli i bori se sa Laciom, Atalantom i Fjorentinom za izlazak na međunarodnu scenu. Gradski derbi u nedelju (18 časova) biće od velikog značaja za oba rimska kluba. Trenutno je Lacio na bod prednosti, ali će Roma kao domaćin imati veću podršku navijač na Olimpiku.

Izabrane vesti

Dosta puta od povratka u Italiju Murinjo je imao burne konferencije za medije, "ratovao" je s novinarima, kolegama, bivšim i aktuelnim fudbalerima... Često i previše dramatizovao, baš kao što bi se moglo reći za ovaj put zbog žustrog odgovora na molbu da se osvrne na izjavu Zdenjeka Zemana, svojevremeno trenera i Rome i Lacija, koji je rekao da je po njemu favorit Lacio sa Mauricijem Sarijem na klupi.

"Da li zaista očekujete da trener koji je osvojio 25 trofeja u karijeri odgovori nekome ko je dvaput bio pobednik Serije B? Da me pitate nešto što su rekli Đovani Trapatoni ili Fabio Kapeolo rado bih vam odgovorio, ali Zeman... Molim vas, ne mogu", izjavio je Portugalac.

Italijanski mediji podsetili su da je Murinjo slično govorio 2009. godine o Kaludiju Ranijeru, koji je u to vreme kao trener Rome bio kandidat za titulu njegovom Interu.

Inače, ovo nije prvi put da Portugalac ima verbalni sukob sa Čehom koji je 2008. kratko sedeo i na klupi Crvene zvezde. Iskusni Zeman, danas trener trećeligaša Fođe, optuživao je svojevremeno Murinja za fudbalsku dekadenciju.

"Murinjo je odličan govornik koji dobro krije svoju osrednjost kao trener. Verujem da je Murinjo u Interu zbog toga što je sjajan manipulator, pogotovo kada je reč o medijima. Sigurno je da navijači Intera neće videti atraktivan fudbal. Nažalost, u današnjem fudbalu jedino što se računa je rezultat, a niko ne razmišlja o tome da zabavi gledaoce. Nikoga ne interesuje da li će navijači dolaziti na stadione ili ne, previše trenera danas interesuje samo posao, a ne zabava", pričao je Zeman 2009. godine.

Murinjo definitivno spada u grupu trenera čije ekipe igraju isključivo na rezultat i ne obraćaju pažnju na atraktivnost. Videćemo hoće li mu takav pristup doneti pobedu u gradskom derbiju sa Laciom i pomak sa sedme pozicije Serije A.


tagovi

ItalijaŽoze MurinjoZdenjek ZemanRoma

Obaveštavaj me

Roma
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara