Miloš Vulić, fudbaler i poeta: Pesme pišem određenim osobama i poklanjam ih

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.04.20. | 17:37

“Ne pišem često priče, ali aktuelni trenutak je takav da sam morao misli da stavim na papir”, otkriva Zvezdin vezista

Fudbal je igra siromašnih, vrednih momaka koji nemaju mnogo vremena za razmišljanje, škole. Samim tim teško ih je povezati sa umetnošću, iako naravno i ovde imamo puno “izuzetaka koji potvrđuju pravilo”.

A jedno od njih je, što mnogima nije poznato Miloš Vulić. Vezista Crvene zvezde tokom samoizolacije ima dovoljno vremena da se posveti svojim pasijama – poeziji i prozi.

Izabrane vesti

“Napisao sam tri pesme i jednu priču u poslednjih mesec dana. S obzirom da volim Šantića, Dučića, pesme su uglavnom ljubavne, životne. Posvećene dragim osobama, porodici, devojci. Međutim, celokupna situacija oko pandemije korona virusa i sve strahote koje je donela i nama i svetu inspirisali su me da napišem jedan tekst o tome. Ne pišem često priče, ali aktuelni trenutak je takav da sam morao misli da stavim na papir” otkriva Vulić, “Pesme pišem određenim osobama i poklanjam ih. Smatram ih intimom, a one koje sam pisao za svoju dušu su u fascikli. Međutim, u poslednje vreme sam rešio da čuvam kopije svih pesama koje napišem pa ćemo videti jednog dana šta će sa njima biti...”

Vreme tokom pandemije provodi u rodnom Kruševcu gde uživa u druženju s porodicom i knjigama.
“Čekam da mi drug donese knjige za koje sam zainteresovan, nisam od onih koji pročitaju svaku koja im se nađe pri ruci. Iskreno, prija mi druženje sa porodicom i slobodno vreme provodim sa njima. Zbog obaveza u Beogradu ne stižem redovno da ih obilazim u Kruševcu, a volim porodičan dom, tu atmosferu. Ako ima nečeg dobrog u ovom Vanrednom stanju je ta mogućnost da se posvetimo najmilijima i gajimo te porodične vrednosti.”

Vulić, naravno, trenira kod kuće po programu koji svakodnevno dobija od stručnog štaba Crvene zvezde, ali jedva čeka nastavak sezone.
“Dobra vest, koliko čitam je da će se sezona završiti. Na koji način videćemo, ali bitno je da ćemo se ishod Supelrige rešavati na terenu gde smo dominirali do prekida. Treniramo mi prilično intenzivno kod kuće, ali ništa ne može da zameni teren, rad sa loptom i pogotovo utakmice. Nedostaje mi sve to, ali sada je najbitnije da do kraja vanrednog stanja svi ostanemo zdravi. I fizički i mentalno. Nadam se da ćemo uskoro nastaviti tamo gde smo stali sredinom marta.”


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara