Tosin Adarabiojo i Fil Foden na treningu Mančester Sitija 2017. godine (©Reuters)
Tosin Adarabiojo i Fil Foden na treningu Mančester Sitija 2017. godine (©Reuters)

U Sitiju bio prekobrojan, Čelsi ga četiri godine kasnije dovodi za džabe

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 13:53

Tosin Adarabiojo bi trebalo da bude prvo pojačanje londonskog kluba u letnjem prelaznom roku

Još nije imenovao trenera, ali uprkos tome Čelsi uveliko sklapa tim za narednu sezonu. I već je na pragu prvog pojačanja.

Kako javljaju mediji u Engleskoj, londonski klub trebalo bi da pojača štoper gradskor rivala Fulama - Tosin Adarabiojo.

Izabrane vesti

Momku iz Mančestera ugovor sa Kolibašima ističe ovog meseca, a činjenica da za dovođenje iskusnog štopera neće morati da izdvoje obeštećenje privukla je nekoliko klubova. Njukasl je bio najzagrejaniji, u jednom trenutku je navodno i vodio u trci za njegov potpis, ali se u međuvremenu pojavio Čelsi i ubedio Adarabioja da se predomisli.

Adarabiojo je ponikao u fudbalskoj akademiji Mančester Sitija, ali za minutažu na Etihadu nije uspeo da se izbori, a posle osam nastupa za prvi tim i dve pozajmice (Vest Bromvič Albion i Blekbern), leta 2020. godine za svega 1.650.000 evra stigao je na Krejven Kotidž.

Tamo je za četiri sezone upisao 132 nastupa za londonski klub, najmanje u poslendjoj godini što zbog problema sa preponama što zbog odluke da još sredinom sezone obavesti čelnike Fulama da će po isteku ugovora napustiti kluba.

Podsetimo, Tijago Silva se oprostio od Čelsija te Plavci od štopera na raspolaganju imaju Livaja Kolvila, Aksela Disasija, Benou BAdijašila, Veslija Fofanu, Trevoa Čalobu i Malanga Sara, s tim da su poslednja dvojica stavljeni na prodaju.



tagovi

ČelsiLetnji prelazni rok 2024Tosin AdarabiojoFulamtransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara