Fereira i Endrik ©AFP
Fereira i Endrik ©AFP

U Palmeirasu broje milione i kukaju na Evropljane: Ostavite nas na miru, dajte nam pauzu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 05:49

Trener Abel Fereira razočaran činjenicom da evropski klubovi talente odvode već kao tinejdžere

Odjeknula je nedavno vest da je Čelsi dogovorio kupovinu Estevaa, talentovanog ofanzivca Palmeirasa. Perspektivnog 17-godišnjeg fudbalera od Stamford Bridža deli praktično još samo zvanična objava transfera vrednog preko 60.000.000 evra. Međutim, i pored činjenice da će ovaj prelazak predstavljati rekordnu prodaju iz Brazila, trensfer je izazvao negativnu reakciju Abela Fereire.

Gostovanje Botafogu mirnih mreža (0:0) bilo je dovoljno da se Palmeiras zahvaljujući pobedi na svom terenu (2:1) plasira u osminu finala Kupa Brazila, a na konferenciji posle utakmice, jedna od tema bili su i rani odlasci talenata u Evropu.

Izabrane vesti

"Kada je u pitanju Estevao i njegova vrednost... Ponekad se plašim da javno kažem šta mislim o igračima, jer nikada nisam siguran šta će se desiti u fudbalu. Da, ne mogu da promenim ono što sam već rekao. Mislim da je on igrač koji izgleda kao da mu je lopta zalepljena za nogu i radi neverovatne stvari. Što se tiče visine obeštećenja, za to treba odati priznanje našoj predsednici, jer ako nešto radi dobro, to su pregovori“, rekao je Abel Fereira i dodao:

"Ona je veoma dobra u tome. Za godinu dana su prodati Endrik Real Madridu, i Esteveo, iako mi niko ništa nije potvrdio, da budem iskren. Što se Čelsija tiče, plašim se da niko više ne može da ode, ni zaposleni, ni igrači, ni treneri... Niko. Ostavite nas na miru. Molim vas, dajte nam pauzu. Nadam da Čelsi neće uzeti nikog drugog. Čak sam i uplašen".

Podsetimo Plmeiras će ovog leta napustiti Endrik, ofanzivac rođen 2006. godine za kojeg je Real izdvojio 47.500.000 evra, a kako stoje stvari, klub će čim se ispune uslovi, napustiti i godinu dana mlađi biser, samo što će umesto put Madrida krenuti ka Londonu.

Koliko god negodovali predstavnici brazilskog kluba, kao uteha im ostaje devetocifreni priliv u evrima za samo dva transfera.


tagovi

PalmeirasČelsiReal MadridAbel FereiraEndrikEstevao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara