Viktor Osimen (©Reuters)
Viktor Osimen (©Reuters)

U Napulju najavili transfer leta, PSŽ spreman da plati 120.000.000 evra za Osimena

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 17:17

Iz Francuske, ipak, stižu uveravanja da ništa još nije dogovoreno, ali da interesovanje postoji

Povratak Napolija na šampionski tron posle više od 30 godina doneo je malo šta dobro. Umesto da se uspostavi kontinuitet i da se zadrži na vrhu italijanskog fudbala, Napoliju preti totalni raspad šampionske generacije. To je i počelo još prošlog leta odlaskom Lučana Spaletija, onda i prodajama Kima Dže Mina, Eljifa Elmasa, Irvinga Lozana i Andree Petanje, a sve je izvesniji odlazak najboljeg strelca Viktora Osimena.

Dobro obavešteni napuljski list Il Matino lansirao je informaciju da je Nigerijac nadomak dogovora sa Pari Sen Žermenom koji je navodno spreman da plati otkupnu klauzulu od 120.000.000 evra, ali je iz Francuske ubrzo stigla neka vrsta demantija. Naime, Radio Monte Karlo je u šturoj vesti objavio da nikakvog dogovora nema između Pari Sen Žermena i Napolija za Osimena, mada se ističe da je strelac 15 golova zanimljiv francuskom šampionu i da interesovanje postoji.

Izabrane vesti

I istina, mada Il Matino nigde nije objavio da je transfer završen ili dogovoren, već da je sve jako blizu realizacije. PSŽ je spreman da iskešira veliki novac i učini Osimenom jednim od najplaćenijih fudbalera u timu, mada sve na kraju zavisi od toga kako će ishod pregovora sa Napolijem.

Razlog je taj što izlazna klauzula nije fiksirana na 120.000.000 evra, već zavisi od određenih pojedinosti. U Parizu bi hteli da se osiguraju i dobiju Osimena za nižu od dve sume, jer je poznato da je Aurelio de Laurentis ne samo tvrd pregovarač, već jako nepredvidiva osoba, pa bi razgovori lako mogli da odu u neželjenom smeru.

Osimen je definitivno spreman da okrene novi list. Meseci mu prolaze u borbi sa povredom i partijama koje nisu na nivou šampionske sezone, mada je i dalje postigao solidnih 15 golova. On je prethodnih meseci imao i problema na relaciji sa klubom, zbog podsmeha koje je pretrpeo sa zvaničnog klupskog naloga na društvenim mrežama koji su se dogodili krajem septembra, a čini se da se odnosi kasnije nisu vratili na raniji nivo.

On je dugo figurirao kao meta Mančester Junajteda i naročito Čelsija, koji ga je video kao glavnog kandidata da nosi napad u budućnosti. Od toga po svemu sudeći neće biti ništa i čini se da je transfer u Pariz jedina realna opcija. Postojalo je i ozbiljno interesovanje iz Saudijske Arabije, ali je on odbio mogućnost odlaska na Bliski istok u ovom trenutku karijere.

Osimen u Napulju od zimus zarađuje 12.000.000 evra godišnje i ima ugovor do juna 2026, a u Parizu ga čekaju još bolji uslovi.

Čeka se aktiviranje velike transfer bombe, možda i posla leta u evropskom fudbalu!



tagovi

Viktor OsimenLetnji prelazni rok 2024Pari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara