Branko Lazić
Branko Lazić

Zvezda bez četvorice u Železniku: Povređen i Bili Beron

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.03.20. | 14:32

„Prvi meč sa FMP-om mora da nam bude nauk“, upozorava kapiten Branko Lazić

Konačno je Crvena zvezda u dobrom ritmu. Dobila je Cedevitu Olimpiju u jednom od ključnih duela za plasman u plej-of ABA lige, savladala Makabi iz Tel Aviva u Evroligi, pa ne bi smela da ima problema na gostovanju FMP-u (ponedeljak, 17 časova, TV Arena sport 1) u pretposlednjem kolu regionalnog takmičenja.

S tim da na Malom Kalemegdanu dižu obrve na pomen tima iz Železnika, jer je mladi sastav u prvom delu sezone odigrao hrabro u Pioniru i položio oružje tek posle produžetka (89:95).
Pristup prvoj utakmici sa FMP-om nije bio na nivou koji sam želeo. Dešavanja na tom meču podsećaju da moramo biti maksimalno oprezni. Igramo protiv talentovane, mlade i ambiciozne ekipe, koja je kvalitet pokazala ne samo na toj utakmici nego i tokom cele sezone u ABA ligi. Samo maksimalnom igrom, odgovornom igrom, uz maksimalan respekt prema ekipi koja nas čeka u ponedeljak, možemo da dođemo do rezultata“, oprezan je Dragan Šakota.

Izabrane vesti

Trener crveno-belih ne može da računa na Ognjena Dobrića, kome su se u ambulatni pridružili Čarls Dženkins (koleno), Marko Jagodić Kuridža (zglob), a neizvestan je Bili Beron, pošto je protiv Makabija dobio udarac u kuk.
Nema mnogo nedoumica i tajni kada je naredni rival u pitanju. FMP je agreisvna, brza ekipa, igra čvrsto, ima kvalitet, pobeđivala je ove sezone na papiru jače ekipe, ostale propisno namučila, uključujući i nas. Taj prvi meč mora da nam bude upozorenje i nauk, jer će naš rival igrati bez opterećenja. Domaćini su osnovni cilj davno ostvarili, ali radi se mladoj i ambicioznoj ekipi i zato moramo da otvorimo dobro utakmicu i odigramo čvrsto i odgovorno“ rekao je Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde.

Posle meča u Železniku, Crvena zvezda u sredu putuje na teško gostovanje Realu u Madridu.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara