Čukić i Zukić (©Starsport)
Čukić i Zukić (©Starsport)

U mislima APOEL, noge na “Marakani”: Vojvodina protiv šampiona pumpa samopouzdanje za Evropu

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.07.23. | 08:26

Novosađani žele da se nadigravaju sa Crvenom zvezdom u premijernom meču nove sezone Mozzart Bet Superlige (20.00, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Više od sedam godina Vojvodina čeka na trijumf nad Crvenom zvezdom. Znali su Novosađani da zadaju udarce Partizanu, ali već dugo, još od 2016. godine, nisu pronašli recept za ekipu sa crveno-bele strane Topčiderskog brda. Tog 7. maja Stara dama je poslednji put pokorila Crvenu zvezdu, upravo na Marakani (3:1), a posle toga je odigrano 19 mečeva u kojima je Voša uspela dva puta da uzme samo po bod.

Izabrane vesti

Na otvaranju Mozzart Bet Superlige Novosađani idu na noge raspucanoj i razigranoj ekipi Baraka Bahara, i to posle iscrpljujućeg meča u Nikoziji protiv APOEL-a (poraz od 1:2), u kojem su pojedini igrači zaradili manje povrede, što sve zajedno Lale u očima javnosti stavlja u ulogu potpunog autsajdera na našem najvećem stadionu. Ipak, kako su najavili iz tabora Lala, u Beograd sigurno ne odlaze na izlet, već s namerom da se nadigravaju i možda baš u momentu kad se i najmanje očekuje odole pred naletom šampionskog sastava (20.00, TV Arena Premium 1).

Četa Radoslava Bataka istrčaće večeras na stadion "Rajko Mitić", ali nema dileme da će i igrači i stručni štab u podsvesti imati revanš sa APOEL-om, koji ih očekuje u četvrtak, kada će na “Karađorđu” pokušati da nadoknade gol zaostatka iz Nikozije i eliminišu kiparskog velikana u borbi za treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Svi koji su pogledali barem jednu Zvezdinu pripremnu utakmicu znaju da će Barakova ekspedicija tražiti gol više i nastojati da pregazi svakog rivala. Svesni su i Novosađani da idu na noge ekipi koja je Fjorentini za poluvreme dala pet komada, ali je ključno da bez straha uđu u susret i od starta pokažu zube šampionu jer se u suprotnom, ako se povuku, mogu veoma loše provesti. Uostalom baš to što su unapred otpisani, fudbalerima Vojvodine može da posluži kao dodatni motiv da odigraju hrabro i izvuku pozitivan rezultat. Pošlo je to za rukom Voši na prolećnoj premijeri prošle sezone, kada su odigrali dobru partiju (1:1), a onda zamalo i u plej-ofu, kada su srušeni u nadoknadi vremena golom Kingsa Kangve (1:2). Istina, sudeći po pripremama ovo je neka nova, mnogo jača Zvezda, ali i iz tabora Lala uveravaju da je i Vojvodine uigranija i jača nego lani. Predsednik Novosađna Dragoljub Zbiljić u nedavnom intervjuu za Mozzart Sport najavio je da su spremni da se sa Zvezdom uhvate u koštac u borbi za titulu, za koju veruje da će u roku od tri godine da stigne u Srpsku Atinu, pa i takve ambicije (bez obzira na otežavajuće okonosti – revanš sa Apoelom i povrede), moraju da imaju potkrepljenje na terenu.

Najavili su iz tabora Stare dame da su željni nadigravanja, a preostaje da se vidi da li će sa reči preći na dela.

"Utakmica sa Zvezdom predstavlja veliki izazov, kao i svaki derbi na 'Marakani'. Idemo tamo otvorenog garda i da se pokažemo u najboljem svetlu protiv renomiranog protivnika. Novi trener Zvezde promenio je pola sastava i za kratko vreme uspeo je da napravi velike stvari. Poštujemo ih, ali ne idemo sa strahom. Utakmice sa Zvezdom su poseban motiv i za sve naše igrače da se dokažu na pravi način pred punim tribinama. Uvek želimo da se nadigravamo, to je naša trenerska filozofija, rekao je pomoćni trener Vojvodine Bojan Neziri u najavi meča.

Osim mečeva sa Zvezdom i APOEL-om, već sledeće nedelje Vošu očekuje okršaj s Partizanom u Novom Sadu. Teži raspored nije mogao da zapadne izabranike Radoslava Bataka, ali je to izazov za ovu ekipu da pokaže odvažnost i spremnost da se nosi sa pritiskom. Mogu Novosađani u ovom trenutku da se vode čuvenom replikom iz "Nebeske udice" - "Znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren kad je najteže i pobediš". Nema sumnje da bi se i remi sa beogradskim crveno-belima u gostima (u aktuelnom momentu) u Novom Sadu proslavio skoro kao i trijumf, ali i za to će biti potrebna smelost koju su samo na momente pokazali na Kipru. Biće im u malom mozgu taj susret, a ako uspednu da odole pred naletom šampiona na premijeri, napraviće fenomenalnu uvertiru za okršaj sa Kipranima. Nesumnjivo bi to bila ozbiljna injekcija samopouzdanja na početku šampionata, a možda i ključna za prolaz preko APOEL-a do naredne runde na evropskoj sceni.

MOZZART BET SUPERLIGA, 1. KOLO:

Subota:

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (0:0)

/Badamosi 52, Ndiaje 91/

Spartak - IMT 2:1 (1:1)

/Đurasović 43, Hrstić 63 - M. Luković 15p/

TSC - Partizan 3:3 (2:2)

/Antonić 12, Đakovac 45+5, Stojić 90+6 - Natho 40, Belić 43, Saldanja 79/

Voždovac - Javor 0:0

Nedelja:

18.55 (2,15) Napredak (3,25) Železničar (3,60)

18.55 (2,25) Novi Pazar (3,15) Radnički 1923 (3,45)

20.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,0)

Ponedeljak:

19.00 (2,00) Mladost (3,40) Radnik (3,90)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara