Robert Levandovski i Benžaman Pavar (©Reuters)
Robert Levandovski i Benžaman Pavar (©Reuters)

U Minhenu se slave titula prvaka sveta i veliko pojačanje, može li Bilefeld da pokvari žurku?

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 14:59

Bajern po prvi put u Bundesligi kao najbolji klub na planeti

Fudbaleri minhenskog Bajerna su se minulog četvrtka okitili titulom na Svetskom klupskom prvenstvu, pa će u okviru 21. kola Bundeslige fudbaleri Arminije Bilefeld tako imati čast da dele megdan sa najboljim timom na planeti (20.30).

Pobedom nad Tigresom u Dohi, Bajern je došao do šestog trofeja u istorijskoj 2019/20 sezoni. Trenera Hansija Flika su i po povratku u Nemačku sačekale sjajne vesti. Bajern je kaparisao štopera Red Bul Lajpciga Dajoa Upamekana za narednu sezonu. Platili su Bavarci Francuza 42.500.000 evra i tako pobedili ogromnu konkurenciju u trci za njegov potpis.

Izabrane vesti

"Srećan sam što smo uspeli da angažujemo Dajoa, ali naš zadatak je da sada igramo dobro, isto važi i za Dajoa u Lajpcigu", kratko je poručio Nemac na konferenciji za medije uoči susreta sa Bilefeldom.

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Čelsi 1,32, Kopenhagen 1,62, Gent 1,60!

Bavarci su u seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima. U minulom kolu Bundeslige, pre odlaska u Katar, savladali su Hertu u Berlinu (1:0), gol odluke postigao je Kingsli Koman. Interesantano je da je na utakmici u glavom gradu Robert Levandovski promašio penal, prvi put još od januara 2019. godine. Postigao je zato dva pogotka u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva protiv Al Ahlija i pokazao da ne mari mnogo što mu je Rune Jarštajn skinuo udarac sa bele tačke. Najbolji strelac lige sa 24 postignuta pogotka će tako protiv Arminije pokušati dodatno da se približi rekordu Gerda Milera od 40 golova u jednoj sezoni u okviru Bundeslige.

Neće večeras u timu biti Tomasa Milera, ali bi Žerom Boateng mogao da se vrati u tim. Leon Gorecka bi trebalo da zauzme mesto u veznom redu uz Jozuu Kimiha, pa bi nešto ofanzivniju rolu mogao da dobije Korentan Toliso.

Bilefeld se sa druge strane dobro odmorio. Imali su igrači Arminije čak 15 dana pauze, jer im je minulog vikend odložen duel sa Verderom zbog snega. Ekipa Uve Nojhausa sudar sa Bajernom čeka sa 16. mesta na tabeli i 17 osvojenih bodova (31 manje od lidera). Na Alijanc Arenu stiže posle dva teška poraza od Ajntrahta (1:5) i Kelna (1:3). Bajern je u prvom delu sezone brojao do četiri u Bilefeldu (4:1), po dva pogotka postigli su Leva i Miler.

Trener Nojhaus bi mogao da žrtvuje napadača Serhija Kordovu, strelca dva poslednja pogotka u ligi, kako bi imao više igrača u veznom redu. Priliku da zaigra protiv sastava iz Minhena mogao bi da dobije i Masaja Okugava, koji je u januaru stigao na pozajmicu iz Lajpciga, videćemo da li će se naći na terenu zajedno sa zemljakom Doanom, najboljim strelcem Arminije ove sezone.

BUNDESLIGA - 21. KOLO

Petak

RB Lajpcig – Augzburg 2:1 (2:0)

/Olmo 38pen, Nkunku 43 – Kaliđuri 76pen/

Subota

Dortmund - Hofenhajm 2:2 (1:1)

/Sančo 24, Haland 80 - Dabur 31, Bebu 51/

Leverkuzen - Majnc 2:2 (1:0)

/Alario 14, Šik 84 - Glacel 89, Šteger 90+2/

Štutgart - Herta 1:1 (1:0)

/Kalajdžić 45+2 - Nec 82/

Verder - Frajburg 0:0

Union Berlin - Šalke 0:0

Nedelja

Ajntraht - Keln 2:0 (0:0)

/Silva 57, Ndika 79/

Volfzburg - Borusija Menhengladbah 0:0

Ponedeljak

20.30: (1,20) Bajern (6,75) Bilefeld (12,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Robert LevandovskiHansi FlikDajo Upamekano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara