Žoao Paljinja (©FCBayern)
Žoao Paljinja (©FCBayern)

U Minhen stigao kamen temeljac Bajernove budućnosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 10:38

Godinu dana nakon što mu je propao transfer, Žoao Paljinja pojačao bavarskog giganta

Konačno! Pre godinu dana mu je propao već viđen transfer, ovog puta nije. Žoao Paljinja (28) novo je, treće veliko pojačanje Bajerna ovog leta! Od danas i zvanično...

Iscrupljujući, višemesečni pregovori sa Fulamom urodili su plodom te je portugalski vezista sa godinu dana 'zakašnjenja' stigao na Alijanc Arenu i potpisao četvorogodišnji ugovor sa minhenskim klubom.

Izabrane vesti

Kažemo sa godinu dana zakašnjenja, jer Paljinja je još prošlog leta bio viđen kao novi fudbaler Bajerna. Poslednjeg dana prelaznog roka stigao je u Bajernov kompleks, uslikao se sa dresom i samo je nedostajala zvanična potvrda, ali do nje nikada nije ni došlo. Fulam nije uspeo da mu pronađe zamenu, a kako je reč o fudbaleru sa verovatno najvećim uticajem na igru londonskog kluba, sa Krejven Kotidža su odlučili da stopiraju transfer i nemačkog velikana ostave bez kapitalnog pojačanja.

Ispostaviće se da su samo prolongirali neizbežno. Bajern je izvukao pouku. Nije želeo da ponovo čeka do poslednjeg trenutka i rizikuje da ponovo 'izvisi', otvorio je pregovore na samom početku prelaznog roka i završio veliki posao. Gledano kroz brojke peti najveći u istoriji kluba pošto je za usluge portugalskog veziste izdvojio 51.000.000 evra.

"Žoao je bio veoma cenjen u Bajernu i prošlog leta, i to s pravom! Bilo je važno to što nikada nismo izgubili kontakt sa njim. Žoao je zaista želeo da dođe u Bajern i potrebni su nam igrači poput njega. Važan je kamen temeljac za našu budućnost", izjavio je na promociji Maks Eberl, glavnokomandujući u sportskom sektoru Bajerna.

Oduševljenje transferom nije krio ni sam fudbaler.

"Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Igraću za jedan od najvećih klubova u Evropi, i to je ostvarenje sna za mene. Vrlo sam ponosan na to. Želim da proslavljam uspehe sa Bajernom, da osvajam titule - uradiću sve da ostvarim to!", poručio je Paljinja.

Njegovim dolaskom Bajernov ceh u letnjem prelaznom roku skočio je na 145.400.000 evra. Pre njega su stigli Majkl Oliz iz Kristal Palasa (53.000.000), Hiroki Ito iz Štutgarta (23.500.000), Nestori Irankunda iz Adelejd junajteda (3.400.000), Armindo Sib iz Grojter Firta (1.500.000), a otkupljen je i Brajan Saragosa od Granade za 13.000.000 evra...

Fulamu s druge strane ostaje da pronađe dostojnu zamenu, mada će to biti vrlo teško, jer niko u Premijer ligi od Paljinjinog dolaska iz Sportinga nije napravio ni izbliza uspešnih startova koliko Portugalac.



tagovi

Premijer ligaBundesligaBajern MinhenFulamŽoao PaljinjatransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara