Đorđe Ivanović postiže gol
Đorđe Ivanović postiže gol

U meču sezone ne sme da se spava: Džinovi sa Brda rastužili Karađorđe

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 19:59

Čukarički golovima Nikčevića, Ivanovića i Miladinovića do isteka sat vremena igre poveo 3:0, Stara Dama otvorila oči tek u završnih 15 minuta, ali joj golovi Zukića i Vukanovića nisu pomogli

Pre samo šest dana uzela je Vojvodina veliki skalp Partizana u Humskoj. I ne samo da je slavila, već je sebi uz tri postignuta gola utabala put za utakmicu sezone pred svojim navijačima, za današnji okršaj sa Čukaričkim. Ali kada je težina utakmice trebalo da izvuče ono najbolje iz Stare Dame, ona se u Novom Sadu, nakon prvog sudijskog zvižduka, jednostavno nije probudila. I dremala je tako sve do završnih petnaestak minuta, dozvolivši dvojici džinova sa Banovog brda da se slobodno šetaju Karađorđem u četvrtoj rundi plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije - 2:3. Kada je otvorila oči i zaigrala fudbal, već je bilo kasno. Utešni golovi Dejana Zukića i Alekse Vukanovića nisu joj pomogli.

Đorđe Ivanović je pojavom, čvrstinom, neuhvatljivošću za čuvare i defanzivce domaćina poprimio oblik titana što je umešno namestio vodeći i postigao drugi gol Čukaričkog, da bi malo pre isteka sat vremena igre Igor Miladinović, popularni "Džin" sa dvadesetak metara poslao jednu lepoticu u mrežu Lazara Carevića. Beše to osvetničko izdanje Brđana isprovocirano aprilskom eliminacijom koju im je Vojvodina priredila u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Egzekucijom na lukav centaršut Ivanovića iz 12. minuta, Bojica Nikčević je najavio trijumf ekipe Gorana Stanića na Karađorđu, odnosno prilazak četvrtoplasiranom kragujevačkom Radničkom na svega dva boda zaostatka. Da je ishod, bio drugačiji, da je Vojvodina slavila, ona bi kaskala dva boda za Kragujevčanima, čuvala peto mesto i imala Evropu u šaci. Jer u poslednja tri kola ima daleko lakši raspored (Napredak, Radnički, Mladost) od današnjeg dželata koji se do kraja prvenstva sastaje sa TSC-om, Partizanom, te Crvenom zvezdom na Marakani.

Sadržajnošću, kaskalo je prvo poluvreme u Novom Sadu za poluvremenima koja su se nešto ranije igrala u Kruševcu, odnosno Bačkoj Topoli. Vojvodina, osim izraženog poseda lopte i jednog jedinog, snažnog udarca Njegoša Petrovića sa preko 25 metara, nije napravila apsolunto ništa. Utisak je da je ekipa Božidara Bandovića umirala u čežnji za suspendovanim Kejlebom Zadi Serijem, momkom koji je golom i asistencijom nedavno pomogao u rušenju Partizana. Bez agilnosti 24-godišnjaka iz Obale Slonovače, Novosađani sve do završnih petnaestak minuta utakmice jednostavno nisu znali da naprave višak, uvuku se među linije gostiju i izbace ga iz balansa.

Stanićevi puleni su disciplinovano i usklađeno pomerali linije, ostavljajući ekipu trenera Bandovića bez ideja, a kamoli konkretnih rešenja. Imao ih je na drugoj strani Ivanović, naročito u 43. minutu, kada je posle dodavanja Mihaila Cvetkovića provozao Seida Koraća, te zakucao loptu u Carevićevu mrežu.

VOJVODINA - ČUKARIČKI 2:3

/Zukić 79, Vukanović 90+5 - Nikčević 12, Ivanović 43, Miladinović 59/

Stadion: Karađorđe

Sudija: Momčilo Marković

Vojvodina (4-3-3): Carević 5,5 – Lazarević 5 (od 65. Bjeković 6), Crnomarković 5,5, Korać 5, Indio 5,5 (od 46. Giorbelidze 5,5) – Petrović 6, Zukić 6,5, Savićević 5,5 (od 65. Jovanović 6) – Ivanović 5,5, Vukanović 7, Kembel 5,5 (od 46. Radulović 6).

Čukarički (4-2-3-1): Samurović 6,5 – Stanković 6, Jovanović 6, Stevanović 6, Tošić 6,5 – Kovač 6,5, Sisoko 6,5 – Nikčević 7 (od 84. Rogan -), Miladinović 7 (od 66. Docić -), Ivanović 7,5 (od 80. Adžić -) – Cvetković 6,5 (od 66. Tedić 6).

Igrač utakmice: Đorđe Ivanović 7,5

Možda bi duel u Novom Sadu dobio na neizvesnosti da je Đorđe Crnomarković u 50. minutu, glavom nakon kornera prepolovio zaostatak domaćina. Međutim, odbranio je Filip Samurović najopasniji pokušaj Vojvodine sve do 79. minuta.

Usnuloj Staroj Dami, dodatnu dozu anestezije ubrizgao je Miladinović u 59. minutu, a 20-godišnji ofanzivni vezista i potencijalna zlatna koka Čuke došao je do 11. prvenstvenog gola, prvog u plej-ofu.

Domaćin je uspeo da opepeli u 79. minutu preko Dejana Zukića, ali psihološki, bilo je teško poverovati u potpuni povratak dok su minuti proticali. U samoj završnici savršeno savijen centaršut Andrije Radulovića, idealka za Aleksu Vukanovića i trzaj glavom koji ništa nije promenio.

MOZZART BET SUPERLIGA, 34. kolo

Napredak – Partizan 3:3 (3:1)

/Majdevac 19, 51, Bastajić 26 - Filipović 7, Janković 81, Zahid 89/

TSC – Radnički 1923 4:3 (3:0)

/Jovanović 6, Đakovac 10, 56, Stojić 15 - Vižđi 60, Gluščević 78, Bukumira 91/

Vojvodina - Čukarički 2:3 (0:2)

/Zukić 79, Vukanović 90+4 - Nikčević 12, Ivanović 43, Miladinović 59/

Mladost Lučani - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Dragović 68/



tagovi

FK VojvodinaČukaričkiĐorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara