Nikola Vlašić u neverici nakon duela sa Vestvudom koji je doživeo prelom noge (Reuters)
Nikola Vlašić u neverici nakon duela sa Vestvudom koji je doživeo prelom noge (Reuters)

U Londonu muk: Vlašićeve suze i težak prelom noge Ešlija Vestvuda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.04.22. | 17:27

Golmančina Nik Poup raspršio Vest Hemov san o Ligi šampiona, Barnli mogao i do 2:0, ali je na kraju srećan što se izvukao sa bodom

Posle remija (1:1) Vest Hema i Barnlija u 33. kolu Premijer lige, teško da i ko može da bude zadovoljan. Čekićari su se pred svojim navijačima nadali celom plenu protiv ekipe koja je pre dva dana smenila trenera Šona Dajša i koja se grčevito bori za opstanak. Sa druge strane, gosti sa Turf Mura, priželjkivali su trijumf koji bi ih doveo na bod od Evertona od kojeg imaju utakmicu više.

Do završnih dvadesetak minuta Barnli je imao prednost zavaljujući golu Vuta Veghorsta koja je mogla da bude i duplirana da se Maksvel Korne nije poigravao prilikom izvođenja penala u smiraj prvog dela. Na kraju, umesto zlata vrednog trijumfa gosti mogu jedino da slave bod jer ih je malo pre isteka 90. minuta sa tri vrhunske odbrane spasla hobotnica od golmana Nik Poup.

Izabrane vesti

Međutim, da mogu da vrate vreme znajući šta će se dešavati na terenu, fudbaleri obe ekipe bi bez razmišljanja potpisali da se utakmica i ne odigra. Jer, posle pola sata igre... Muk u Londonu. Na prvi pogled, jedan uobičajeni start na sredini terena prerastao je u horor. Akteri su bili Ešli Vestvud i Nikola Vlašić. Ozbiljno je nastradao vezista Barnlija koji je odmah krenuo da mlatara rukama i pokazuje svima da je povreda iz kategorije najtežih, a hrvatski internacionalac čim je dobio uvid u Vestvudovo stanje, odmah se uhvatio za glavu i potekle su suze dok su ga Tomaš Souček i saigrači tešili.

Pauza je potrajala nekoliko minuta, Vestvud je iznet na nosilima, ali u svesnom stanju, što potvrđuje i detalj kada pruža ruku jednom od članova lekarskog tima. Utakmicu je nastavio Nikola Vlašić, iako je bio vidno potresen zbog posledica dugađaja kojem je kumovao, iako nije imao ni najmanju nameru da povredi rivala.

Vlašić sa rukama na licu, Vestvud čleži u pozadini (Reuters)Vlašić sa rukama na licu, Vestvud čleži u pozadini (Reuters)

Desetak minuta nakon nemilih scena na Olimpijskom stadionu, gosti su poveli. Vut Veghorst je zatresao mrežu nakon osam utakmica posta, učinio je to glavom i naizgled, bilo je očekivano da gorostasni špic upravo na taj način pogodi. Međutim...

Zvuči potpuno neverovatno da je igrač visok 197 centimetara kojem se dobar deo golgeterskih kvaliteta zasniva na igri glavom, prvi put zatresao mrežu na taj način od aprila 2021. godine, odnosno posle 35 vezanih utakmica. Od 147 golova koliko je postigao u karijeri ne računajući penale, 32 su došla upravo nakon trzaja glavom.

Delovalo je da će šok terapija sa smenom, do prekjuče najdugovečnijeg trenera Premijer lige, uroditi plodom kada je Maksvel Korne posle genijalnog prvog kontakta sa loptom, jurnuo ka golu Lukaša Fabijanskog, te u nameri da ga zaobiđe iznudio penal. Međutim, stao je na pola puta ka lopti, fintirao golmana, zatim sa bele tačke šutirao pored gola.

Kažnjen je gost za taj promašaj u 74. minutu, kada je Tomaš Souček prekid Manuela Lanzinija pretvorio u svoj peti prvenstveni gol ove sezone. Tada su apetiti ekipe Dejvida Mojesa porasli, a po tri boda i preokret krenula je u završnih nekoliko minuta utakmice. U 86. Nik Poup je refleksno zaustavio snažan udarac Majkla Antonija iskosa, minut kasnije hobotnica je pokazala da ima još pipaka, te zaustavila i udarac glavom Diop, da bi par desetina sekundi potom Poup majstorski skratio ugao Antoniju i u situaciji jedan na jedan pokazao kakva je golmančina.

U istom terminu, Njukasl je ugostio Lester i samo on zna kako je uspeo da iščačka pobedu u meču u kojem je morao da juri rezultat. Ademola Lukman mu je posle 19. minut igre zadao udarac od kojeg se oporavio zahvaljujući Brunu Gimaraesu koji je nekako uspeo da iščačka loptu između nogu Kaspera Šmajhela i ćušne je u gol. Bio je to čak 23. gol iz prekida, a 13. iz kornera koji su Lisice primile ove sezone i u Premijer ligi nema tima sa lošijom statistikom u oba segmenta. Brazilac je u petom minutu nadoknade izrastao i u heroja, jer je posle prodora Alana Sen Maksimana, uspeo da glavom zakuca jedan otpadak u mrežu, te izvesno obezbedi Njukaslu opstanak u Premijer ligi.

PREMIJER LIGA – 33. KOLO

Subota

Totenhem - Brajton 0:1 (0:0)

/Trosar 90/

Mančester Junajted - Norič 3:2 (2:1)

/Ronaldo 7, 32, 76 - Davel 45+1, Puki 52/

Sautempton - Arsenal 0:1 (0:1)

/Bendarek 44/

Votford - Brentford 1:2 (0:1)

/Denis 54 - Nergor 15, Janson 90+5/

Nedelja

Njukasl - Lester 2:1 (1:1)

/Gimaraeš 30, 90+5 - Lukman 19/

Vest Hem - Barnli 1:1 (0:1)

/Souček 74 - Veghorst 33/

Odloženo

Vulverhempton – Mančester Siti

Aston Vila - Liverpul

Lids - Čelsi

Everton - Kristal Palas

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Vest HemEšli VestvudVout VeghorstBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara