Filip Ivanović i Aleksandar Pešić (©Starsport)
Filip Ivanović i Aleksandar Pešić (©Starsport)

U Kragujevcu porasle ambicije, razmišljanje o Evropi ponovo je aktuelno

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.10.22. | 09:58

Iskusni štoper Filip Ivanović o usponu Radničkog 1923

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca/

Ono što su učinili na poslednja dva prvenstvena gostovanja u Subotici i Nišu, fudbaleri Radničkog 1923 pokušaće da ponove danas u Lučanima, gde ih očekuje duel sa ekipom Mladosti, koja je u zadnje vreme podigla formu i nagovestila beg iz donjeg dela tabele (Arena sport 5, 18.30 časova).

Izabrane vesti

Taman kada se činilo da Kragujevčani polako počinju da posustaju nakon perioda odličnih rezultata, usledilo je još jedno dobro izdanje izabranika trenera Dejana Joksimovića u susretu sa lazarevačkom Kolubarom i ubedljiva pobeda koja je Crvene podigla među prvih osam ekipa na tabeli.

Trebalo je Šumadincima nekih pola sata igre da „načnu“ Lazarevčane efektnim pogotkom kapitena Nemanje Tomića iz slobodnog udarca, a potom je sve išlo kao voda.

"Spremali smo se za utakmicu protiv Kolubare kao da je reč o nekoj vrsti finala. Znali smo da će nam ta utakmica u neku ruku odrediti dalji tok sezone. Odigrali smo zaista dobro, na vreme postigli golove i zabeležili važnu pobedu, koja nam je omogućila da se domognemo osmog mesta na tabeli koje vodi u plej-of“, ističe stameni defanzivac Radničkog 1923 Filip Ivanović, koji zajedno sa nešto iskusnijim klupskim kolegom Dušanom Cvetinovićem čini jezgro odbrane Crvenih u ovoj sezoni.

Četiri pobede u poslednjih pet kola, uz impresivnu gol-razliku od 11 datih i 3 primljena gola, svakako nisu plod slučajnosti, već rezultat maksimalne posvećenosti igrača na treninzima, dobre atmosfere u ekipi, ali pre svega neutoljive gladi za pobedama, koja pulene trenera Dejana Joksimovića tera da idu i preko granice svog maksimuma.

"Svi ovi rezultati koje beležimo u poslednje vreme posledica su mukotrpnog rada na treninzima i pobedničkog duha, koji nas podstiče da u svakoj utakmici pružimo i više od svog maksimuma. Glad za pobedama, težnja da se nadigravamo sa svakim protivnikom, bez obzira na njegovu reputaciju, to je ključna formula svih naših rezultatskih uspeha ove sezone. Naravno, kada su rezultati dobri, onda dolazi i do rasta samopouzdanja, što nas čini još boljim na terenu“, otkriva Ivanović tajnu dobrih rezultata Crvenih u minulom delu sezone.

Sada kada su se konačno domogli pozicije koja vodi u plej-of, Šumadinci ne nameravaju da povuku ručnu kočnicu. Takmičarski apetiti su u međuvremenu porasli, pa se na Čika Dači sve glasnije govori o borbi za izlazak u Evropu.

"Jedna od mojih prvih izjava po dolasku u klub bila je da ja nisam tu da sa borim za opstanak, već da pomognem ekipi u ostvarenju značajnijeg plasmana u ovoj sezoni. Radnički je klub sa velikom tradicijom i armijom iskrenih i vernih navijača, koja nama igračima daje ogroman vetar u leđa na svakoj utakmici, pa mu je shodno tome mesto u samom vrhu prvenstvene tabele. Svi mi igrači, zajedno sa članovima stručnog štaba i rukovodstvom kluba, učinićemo sve što je u našoj moći da Radnički kraj sezone dočeka na što je moguće višoj poziciji na tabeli“, jasno poručuje 30-godišnji centralni defanzivac, koji je ovog leta stigao na Čika Daču iz albanske Teute.

Gostovanje u Lučanima predstavljaće još jedan ozbiljan test trenutnih mogućnosti kragujevačkog tima. Ekipa Mladosti je u blagom usponu forme, uspela je da veže tri utakmice bez poraza i na dobrom je putu da pobegne iz opasne zone.

Lučanci su poznati po tome da igraju mnogo bolje kod kuće, nego na strani. Uostalom, sve tri pobede u ovoj sezoni ekipa trenera Dragiše Žunića ostvarila je upravo na domaćem terenu, gde je savladala Radnik, Javor i Napredak iz Kruševca.


Šumadinci su bili uspešniji u prvom međusobnom odmeravanju snaga ove sezone, slavili su na Čika Dači 1:0, a dobro su prošli i na poslednja dva gostovanja u Lučanima, gde su od mogućih šest uzeli četiri boda. Interesantno da je čovek odluke na jednoj od te dve utakmice bio doskorašnji kapiten kragujevačkog superligaša Marko Mirić, koji je ovog leta promenio tabor i sa Čika Dače se preselio upravo u Lučane. Danas će u tandemu sa Milanom Bojovićem predvoditi napad Mladosti protiv svog bivšeg kluba.

"Mladost je vrlo nezgodna ekipa, naročito na svom terenu, gde teško prosipa bodove. Njihova ekipa predstavlja spoj mladih i veoma talentovanih igrača sa jedne, odnosno iskusnih superligaških igrača sa druge strane. Naš stručni štab je, kao i obično, dobro skautirao predstojećeg rivala i pripremio odgovarajući plan igre koji ćemo mi igrači pokušati da sprovedemo u delo. Verujem da ćemo još jednom pokazati da smo ekipa za visoke domete i da ćemo se iz Lučana vratiti sa pozitivnim rezultatom“, ne krije optimizam pred današnje gostovanje snažni Aranđelovčanin.

MOZZART BET SUPERLIGA - 17. KOLO

Subota

Javor - TSC 0:1 (0:0)

/Đakovac 49p/

Čukarički - Novi Pazar 2:2 (1:1)

/Ivanović 39, Docić 49p - Mijić 6, 80p/


Voždovac - Napredak 0:0

Vojvodina - Mladost NS 1:0 (1:0)

/Čumić 20/

Nedelja

13.00: (2,85) Radnik (3,15) Spartak (2,55)

17.00: (18,0) Kolubara (7,75) Crvena zvezda (1,15)

18.30: (2,50) Mlados L (3,25) Radnički 1923 (2,90)

19.00: (1,18) Partizan (7,25) Radnički Niš (15,0)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički KragujevacFilip IvanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara