Lazar Romanić (©Starsport)
Lazar Romanić (©Starsport)

U Kazanju ne mogu bez Srba: Rubin ponudio 650.000 za bivšeg Zvezdinog akademca

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 10:27

Lazar Romanić, krilo Železničara iz Pančeva, na ceni

U Kazanju su baš 'navučeni' na srpske fudbalere. Samo u prethodnih godinu dana Rubin je angažovao petoricu naših igrača, a trend dovođenja pojačanja sa ovih prostora mogao bi da nastavi i narednog leta pošto je metu već pronašao.

Kako piše ruski metaratings.ru, Rubin je pokazao interesovanje za krilo Železničara Lazara Romanića. I ne samo to, već je zimus preduzeo i konkretne korake sa ciljem da ga dovede.

Izabrane vesti

Klub iz Kazanja je prema tvrdnjama pomenutog izvora bio spreman da izdvoji 650.000 evra za 26-godišnjeg momka koji je ove sezone u Mozzart Bet Superligi postigao sedam golova i još jedan namestio. S tim da bi, kako navodi metaratings.ru, Rubin isprva platio 250.000 evra za pozajmicu i tek onda otkupio Romanića za dodatnih 400.000 ukoliko ovaj ispuni određene uslove.

Do dogovora tada nije došlo, mada ruski medij navodi da je tim iz Kazanja i dalje zainteresovan, te da će se na leto izvesno ponovo vratiti.

Romanić je ponikao u fudbalskoj akademiji Crvene zvezde. Još od pionirskih dana bio je projektovan za seniorski tim crveno-belih, ali nije uspeo da opravda epitet jednog od najperspektivnijih izdanaka Zvezdine 'klase 98'. Kratko se kalio u OFK Beogradu, potom i u Borcu iz Čačka, pre nego što je leta 2018. godine potpisao za grčku Lamiju.

Posle pet godina provedenih u pomenutom klubu, Romanić se letos vratio u Mozzart Bet Superligu potpisavši za Železničar iz Pančeva. I nema sumnje da su obe strane prezadovoljne sklopljenom saradnjom. Dizelka jer je u njemu dobila uzdanicu u borbi za opstanak - uz Aleksandra Đorđevića najbolji strelac ekipe - a Romanić jer je u Pančevu oživeo karijeru. Reklo bi se da je spreman za naredni korak.

Ukoliko odluči da to bude baš Rubin, u njemu bi mogli da ga sačekaju - mogli, jer pojedincima ugovori ističu na kraju sezone - Lazar Ranđelović, Luka Bijelović, Nikola Čumić, Bogdan Jočić, Uroš Drezgić, kao i crnogorski reprezentativac Igor Vujačić.


tagovi

Lazar RomanićŽelezničar PančevoRubin KazanjLetnji prelazni rok 2024Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara