U Junajtedu fudbal nije najvažnija stvar, PSŽ diše drugim plućima...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.11.19. | 17:42

Ander Erera o tome koliko se razlikuje život u dva kluba...

Poslovanje Mančester junajteda i metodika kojom se prvi operativac Đavola Ed Vudvord služi u radu na transfer pijaci predmet su ozbiljnih kritika otkako je 2013. godine odradio prvi samostalni prelazni rok za velikana s Teatra snova. Bilo je to u ono turbulentno vreme, odmah po odlasku ser Aleksa Fergusona s klupe Junajteda, na početku kratke epizode Dejvida Mojesa. Čovek koji je u očima Junajtedovih navijača glavni krivac za zastrašujući sunovrat kluba poslednjih godina imao je mnogo kikseva, tek šačicu ispravnih poteza, a jedna od onih zbog koji su mnogi digli obrvu u čudu vezana je za odluku da Ander Erera napusti Old Traford bez obeštećenja.

Španac koji je u Junajted stigao jula 2014. iz Bilbaoa za 36.000.000 evra ostavio je vrlo dobar utisak tokom svog petogodišnjeg boravka u klubu, ali je letos kao slobodan igrač prešao u Pari Sen Žermen. Bio je to jedan od onih momenata kada se u pitanje dovela Vudvordova stručnost i moć procenjivanja, ali život je brzo krenuo dalje... Utisak je ostao da je PSŽ mnogo bolje prošao u ovom "dilu", pošto Junajted nije želeo da zajedno sa Špancem ispregovara ugovor koji bi odgovarao obema stranama. Otišao je, ako je Erera želeo da ostane. Ali, oseća se sjajno i u novom klubu.
“Ne želim mnogo da pričam o tome kako je bilo u PSŽ prethodnih godina jer nisam bio tu, ali otkako sam došao, vidim klub koji diše drugim plućima i razmišlja isključivo o fudbalu“, rekao je Erera za So Foot i nastavio:
“Govorim to potpuno iskreno jer kada izađete van granica kluba PSŽ je glamurozni brend koji iritira konkurenciju. Ovde mi svi radimo, treniramo i znojimo se“.

Izabrane vesti

Otkrio je Erera šta je mislio pod tim da se u Parizu samo razmišlja o fudbalu.
“Kada sam došao u trening centar, fizioterapeuti, podijatri (lekari zaduženi za hirurgiju donjih ekstremiteta prim. aut) i kondicioni treneri su već bili na poslu i čekali me samo s jednom temom – fudbalom, fudbalom, fudbalom“.

A, da li je tako bilo u Mančester junajtedu?
“Bio sam srećan u tom neverovatnom klubu, jako sam zahvalan navijačima. Iskreno, bio sam jako zadovoljan u Mančesteru, ali u klubu se s vremena na vreme jako osećalo da fudbal uopšte nije najvažnija stvar“, kaže Erera i nastavlja:
“Ne znam šta da kažem, ali fudbal stvarno nije bio Junajtedu na prvom mestu. Ne želim da poredim klubove, ali znam da ovde osećam fudbal u svakom udahu vazduha. I to mi se mnogo sviđa“.

Na pitanje da li je PSŽ izabrao pre Junajteda zbog plate, Španac je brzo uzvratio:
“To nisam ja rekao“.

U zaključku onoga što je Erera izgovorio može se osetiti gorčina koja vuče korene iz verbalnog obračuna koji je imao s Edom Vudvordom, pošto je od iskusnog veziste zahtevao da se odrekne velike porcije novca za komercijalna prava...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara