U Eskišehiru 30 stepeni, a u klubu samo žele da ublaže minus

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 11:45

Turska federacija kaznila je ovaj klub oduzimanjem šest bodova na startu nove sezone

Ponedeljak je dan i kada će biti odigran poslednji susret prvog kola u turskom drugom rangu takmičenja. Za sam kraj ostavljen je duel između Eskišehira i Kečiorengudžua, koji je tek ove sezone uspeo da dođe do plasmana u drugu ligu.

Glavna vest koja je vezana za ovaj susret odnosi se na domaćina. Naime, Fudbalski savez Turske odlučio je da kazni Eskišehir oduzimanjem čak šest bodova na startu nove sezone. Klub se na ovu odluku žalio, ali je teško da će savez promeniti odluku, s obzirom na to da u prošlosti kaznu nisu uspevali da izbegnu ni brojni drugi timovi.

Izabrane vesti

Danas ih sa druge strane očekuje Kečiorengudžu, novajlija u ovom nivou takmičenja. Ova ekipa je prethodne sezone protutnjala kroz takozvanu „belu“ grupu treće lige, zauzela prvo mesto ispred Kastamonua i Samsuna, te sasvim zasluženo došla do prilike da se bori za plasman među najbolje u ovoj zemlji.

Dve ekipe su do sada nikada ranije nisu sastajale, ali forma u pripremnom periodu govori da su gosti ipak večeras bliži pobedi. Eskišehir je bio užasan, pošto je remizirao sa Gectepeom i Konjom, dok je poražen od Denizlija. Uz to, na kraju prethodne sezone nanizali su čak tri poraza.

Pobede u ovom kolu su za sada ostvarili Karagumruk, Urmanije, Adana, Menemen, Osmanli, Hataj i Akhisar, dok su Istanbul i Erzurum jedini odigrali nerešeno.

TURSKA 2 - 1. KOLO

Petak
Điresun - Menemen 0:2 (0:1)

Subota
Karagumruk - Bursa 3:1 (1:0)
Osmanli - Boluspor 2:1 (0:0)
Adana Demirspor - Balikešir 2:0 (0:0)

Nedelja
Hatajspor - Altinordu 1:0 (0:0)
Erzurum - Istanbul 2:2 (0:2)
Altaj - Urmanije 1:3 (0:1)
Akhisar - Adanaspor 1:0 (0:0)

Ponedeljak
19.00: (2,00) Eskišehir (3,30) Kečiorengudžu (3,60)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara