Tužno je i ružno kad se veliki klub tako bruka... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.24. | 00:29

Potezi nedostojni veličine Dinama

Na terenu su bili bolji, to su dokazali i svaka im čast. Van terena, ponašanje nedostojno kluba takve veličine i tradicije, jednog od najvećih sportskih kolektiva u Istočnoj Evropi.

Igrači kijevskog Dinama prvo nisu želeli da se na tradicionalan način pozdrave sa svojim protivnicima iz Beograda, pronašavši alternativni način da se u potpunosti ne obrukaju - pesnica uvis - međutim kapiten Vitali Bujalski je na neki način sve to 'poništio', kada je ispruženu ruku Svetozara Markovića, uoči početka meča, potpuno ignorisao, samo okrenuo leđa i otišao na svoju stranu.

Izabrane vesti

Na kraju, kao šlag na tortu, došlo je sve ono što će se desiti na konferenciji za medije, kada su predstavnici srpskih medija ostali uskraćeni za prevod sa ukrajinskog na engleski.

Podsetimo, Ukrajinci su s ovom, najblaže rečeno nedostojnom kampanjom, krenuli preko svog trenera Aleksandra Šovkovskog, koji je dan pred utakmicu izjavio kako je Partizan iskazao neprijateljski čin putujući na pripremni turnir u Rusiju ranije ovog meseca...

Evo kako je izgledao početak utakmice u Lublinu:

Na kraju drugog klipa videćete kako je Bujalski izbegao bilo kakav vid pozdrava sa Markovićem...

Za one mlađe valja istaći da je kijevski Dinamo najuspešniji klub nekadašnje moćne lige SSSR-a, u kojoj je osvojio čak 13 titula. Od osamostaljenja Ukrajine prvak je bio u 16 navrata, a dva najvrednija trofeja su mu Kup pobednika kupova iz 1975. i 1986. godine. U leto te '75. uzeo je evropski Superkup, tako što je deklasirao prvaka Evrope, minhenski Bajrn sa 3:0.

Igrajući za Dinamo, Zlatnu loptu osvojili su Oleg Blohin i Igor Belanov. Najveći trag u klubu kao trener ostavio je jedan od najvećih stručnjaka svih vremena Valerij Lobanovski.

A čak bi i mlađi morali da se sećaju čudesne sezone 1998/99, kada je tim predvođen Ševčenkom, Rebrovim i Kaladzeom išao sve do polufinala Lige šampiona. Nikome s one strane nekadašnje Gvozdene zavese tako nešto nije uspelo otkako je elitno takmičenje rebrendirano...

Uzimajući sve ove aspekte u obzir, Kijevljani definitivno spadaju u tri najveća kluba iz 'istočnog bloka'.

Zbog svi tih trofeja, pomenutih ljudi, sveukupnog sortskog i društvenog statusa, teško je ne konstatovati kako je tužno i ružno kad se velikan takvog kalibra bruka.


tagovi

Svetozar MarkovićLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara