Veliko spremanje u Firenci i jedna ozbiljna dilema: Uložiti 40.000.000 evra u novog napadača ili dati poverenje Vlahoviću

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.04.20. | 14:37

Ako ne dobije ulogu prvog špica, mladi golgete bi mogao na pozajmicu

Veliko spremanje u Firenci. Tim koji će biti napravljen za narednu sezonu trebalo bi da bude potpuno različit od sadašnjeg, ali pre svega i značajno kvalitetniji, samo je pitanje na koji način investirati prisutna sredstva.

Gazda milijerder Roko Komiso želi naredne sezone da obezbedi učešće u evropskim takmičenjima, a izvesno je da će od aktuelnih igrača tu biti Dušan Vlahović, Federiko Kjeza i Frank Riberi. Mladi srpski napadač je nagovestio ogroman potencijal i mogućnost da u budućem periodu bude jedan od najboljih napadača u Seriji A, ali se u Firenci postavlja dilema kada je u pitanju prvi špic tima. Da li pružiti poverenje mladom golgeteru ili investirati 40.000.000 evra u dovođenje iskusnije opcije, koja bi "možda" donela sigurniju efikasnost.

Izabrane vesti

Ukoliko bi bila doneta odluka za dovođenje novog napadača, za Vlahovića bi najbolje rešenje bilo da ode na pozajmicu u klub gde bi bio standardan, dog bi prva alternativa bio Patrik Kutrone. Na taj način bi u Firenci mogli da izvrše dodatnu procenu Vlahovićevih mogućnosti. Najverovatnije u nekom drugom timu Serije A.

Nekadašnji napadač Partizana je ekstremno napredovao u Firenci, a ove sezone je postigao devet golova na 27 utakmica u dresu Viole, čime je nagovestio da bi već naredna sezona mogla da bude njegova. Ipak, Vlahović bi sa porastom očekivanja bio pod dodatnim pritiskom, što bi možda moglo i da mu se osveti na terenu.

U Firenci već sada moraju da razmišljaju o tome. Imaju dovoljno vremena, ali odluka mora da bude prava, jer od efikasnosti napadača mnogo toga zavisi u svakoj sezoni i donosi dodatno samopouzdanje čitavom timu.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara