©Reuters
©Reuters

Turski giganti u trci za Kostića, cena 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.06.24. | 15:06

Srbin i Juventus sve bliži rastanku

Tokom prethodnog perioda se na Apeninima govorilo o potencijalnom rastanku Filipa Kostića i Juventusa. U proelaznim rokovima iza nas kao potencijalna destinacija bila je označena Saudijska Arbija, ipak, prema poslednjim vestima iz Italije, u trku za Srbina ušli su i turski klubovi.

Kako saznaje Gazeta, Galatasaraj i Fenerbahče su već povukli prve poteze u misiji angažmana srpskog reprezentativca, te bi Kragujevčanin rođen 1992. godine karijeru mogao da nastavi u Istanbulu.

Izabrane vesti

Isti izvor ističe da su mali izgledi da bi se Kostić uklopio u viziju Tijaga Mote, te su predstavnici krilnog fudbalera već krenuli u potragu za najboljim pocijama kada je u pitanju nova sredina. Iz perspektive Juventusa primarni cilj je smanjenje troškova, te je u prvom planu smanjenje plate članu Orlova, međutim prodaja bi predstavljala takođe epilog kojim bi bie zadovoljne sve strane.

Torinski klub je procenio vrednost ofanzivca na 10.000.000 evra, te je sada pogled usmeren ka Bosforu i klubovima koji su pokazali interesovanje. U slučaju da Fenerbahče bude konkretniji, Kostić će se pridružiti Dušanu Tadiću i staviti na raspolaganje Žozeu Murinju, dok bi u drugoj varijanti pojačao redove šampiona Turske koji je tokom sezone iza nas na levom krilu mahom koristio Vilfrida Zahu i Kerema Akturkoglua.

Podsetimo, Kostić je u Juventus stigao leta 2022. godine iz Ajntrahta za 14.700.000 evra, a za torinski klub je do sad upisao minute na 87 zvaničnih susreta i postigao tri gola uz 15 asistencija.


tagovi

Filip KostićJuventusGalatasarajFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara