Tumbaković: Prvo Norveška, finale je lakši deo posla

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.11.19. | 13:29

Izrael i Škotska nisu kvaliteta kao Norvežani, smatra srpski selektor

Žreb je pomilovao Srbiju. Dobila je mig sreće od kuglica u Nionu, koje su odredile da Orlovi budu domaćini u finalu baraža Lige nacija. Naravno, pod uslovom da do njega dođu.

Reprezentacija Srbije će 26. marta sledeće godine u polufinalu igrati protiv Norveške u Oslu, a ako nađe put do finala, igraće ga u Beogradu sa boljim iz duela Škotska – Izrael. Sve je jasno, ako Orlovi prelete Skandinaviju, imaće čist zicer da kod kuće izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Ali, ono „ako pobede Norvešku“ deluje danas kao prepreka veća od najvećeg fjorda na severu. Čak i selektor Srbije Ljubiša Tumbaković smatra da će polufinalni meč biti po njegove pulene daleko teži deo posla nego finale.
Norveška je u ovom trenutku prioritet i ako je preskočimo, mislim da nas onda očekuje lakši deo posla u finalu. Naš fokus je na utakmici u Oslu, mislim da nas očekuje jako težak posao. Razgovarali smo s ljudima iz norveškog saveza, očekuje nas 27.000 gledalaca, rasprodat stadion. Oni su u pobedničkom tonusu, tako se i ponašaju“, rekao je Tumbaković posle žreba u Nionu.

Ako se prebrodi Skandinavija, Orlovi će imati veliku šansu u finalu na Marakani.
Što se tiče Izraela i Škotske, mislim da nisu tog kvaliteta kao što je Norveška. Velika je prednost da se finalna utakmica igra kod kuće, lepa prednost za reprezentaciju Srbije. Ako dođemo u tu situaciju, a nadam se da hoćemo, onda da tu utakmicu odigramo pred punim stadionom“, nada se Tumbaković.

Jedino što poznaje naznake da bi UEFA ponovo mogla da kaztni FSS igranjem utakmice bez prisustva navijača zbog isticanja političkih parolova na meču sa Ukrajinom...

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara