Ljubiša Tumbaković
Ljubiša Tumbaković

Tumbaković o Jovićevom odlasku: Javio se samo porukom, ali nemam pravo da budem ljut

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.10.19. | 18:00

“Samo radim kako mislim da je najbolje”, dodaje selektor Srbije

Uzburkao je Luka Jović duhove u taboru reprezentacije. Iako ga nema u Litvaniji danas. Ali, zbog toga što ga nije bilo ni pre mesec dana u Luksemburgu, digla se prašina, jer je navodno otišao na svoju ruku iz tabora državnog tima i nije se nikom javio.

Selektor Ljubiša Tumbaković je, na svoj prepoznatljiv način da više toga kaže umiveno nego direktno, potvrdio da je Jović zgrešio na način preko kojeg ne može tek tako da se pređe. Mladi napadač je spakovao stvari posle meča sa Portugalijom i otišao. Bez reči. Barem ne oči u oči sa selektorom.

Izabrane vesti

Objavio je to danas španski AS, a Tumbaković delimično, ali dovoljno, potvrdio.
"Nemam pravo da budem ljut na Jovića, nego samo radim svoj posao na način za koji mislim da je najbolji i trudim se da budem objektivan. Luka je mlad igrač, a ja biram u svom radu da idem putem pedaogogije, vaspitanja i trenerskog posla. Jović je napravio to što se priča, javio se samo porukom. A, smatrao sam da taj njegov odgovor traži direktno objašnjenje. Ne vidim zašto bih se ljutio, a to da li je bio povređen ili ne, treba da odgovore lekari, a ne ja", rekao je Tumbaković.

Tu je srpski selektor stavio tačku na "slučaj Jović" za period kada prođe meč sa Litvanijom.
"Morate Luku da pitate da li je bio povređen i da li se javio selektoru. Imam sada druge prioritete, da se pripremimo za utakmicu sa Litvanijom".

A, tri boda iz ovog meča su za Tumbakovića - prioritet. Srbija ima šanse koje se mere u promilima da se kroz kvalifikacije probije do Evropskog prvenstva, ali...
"Naše je da pobeđujemo, da dobijemo ovu i sledeće utakmice, a onda možemo da se nadamo čudu. A, čuda se u fudbalu dešavaju".

Najveći problem za selektora i pred ovu i pred prethodne utakmice je malo vremena za uigravanje, kao i problemi sa povredama igrača.
"Maksimović i Tadić su povređeni, na Milenkovića i Kostića nismo mogli da računamo u Kruševcu, pa samim tim došli smo u situaciju da kontrolna utakmica dođe sa nekim neplaniranim stvarima. Sada je meč sa Litvanijom takmičarski, bez obzira na naš status u kvalifikacijama moramo da odigramo nešto što želimo. Posle svega se stiče utisak da mnogo menjamo u timu, ali nije tako. Mi smo prvobitni spisak od 60 igrača sveli na 30 i nešto. Nešto smo videli protiv Paragvaja, a sutra će biti nešto bliže konačnom rešenju, uz igrače koji nisu tu".

Tumbaković je kao selektor Crne Gore dva puta lako pobedio Litvaniju u Ligi nacija, ali smatra da je ova ekipa od tada mnogo napredovala.
"Gledao sam ih preksinoć protiv Ukrajine, to je sada sasvim druga dimenzija nego onda kada smo igrali protiv njih, i Crna Gora i Srbija. Disciplinija, borbenija Litvanija, kao da polako sazrevaju. Bilo je promena u timu, ali ne mnogo", istakao je Tumbaković.

Tamo gde bi mnogi voleli da vide pomenutog Luku Jovića, dominira i dalje Aleksandar Mitrović. Udarna igla reprezentacije u poslednje dve godine, napadač koji juri rekord po broju golova u državnom timu.
"Bilo bi lepo da nastavim tamo gde sam stao, ali najbitnije je da ekipa odgira dobro, da pobedimo, a ako dođe i gol, bilo bi super. Najvažnija su tri boda", rezonuje Mitrović.

Nema ovog puta Tadića, nema Sergeja, ali nije ih bilo ni u Kruševcu, pa to nije smetalo Mitroviću da doda još jedan gol na svoj konto.
"Moj posao je da dajem golove, nije bitno s kim i protiv koga igram. Nije lako, ali trudim se da radim svoj posao na najbolji mogući način. Posao trenera je da šansu da svima i proba svakog, a ja svaku utakmicu igram kao da je prva, dajem sve od sebe", objasnio je Mitrović svoju tajnu uspeha.

Tri gola na poslednje dve utakmice protiv Litvanije postigao je prvi golgeter Srbije. Sutra uveče u Vilnjusu šansa je da nastavi taj niz.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara