Tumbaković: Čekam da mi se Luka javi...

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.19. | 10:31

"Niko Jovića nije oterao, niti na njega povisio ton. Kada bude shvatio da treba da razgovaramo, tu sam za njega", poručio selektor Orlova u razgovoru za list Alo

Nije veliki problem, ali treba reagovati preventivno, kako ne bi postao. Na sve muke koje izazivaju rezultati, našoj fudbalskoj reprezentaciji najmanje trebaju svađe i "precrtavanje" igrača od kojih u budućnosti mnogo očekujemo. Nije teško pogoditi, Luka Jović još jednom je tema.

Selektor Ljubiša Tumbaković još u Litvaniji prokomentarisao je pisanje španskih medija da Luke nema u sastavu zbog neke vrste vaspitne mere ("Jović je napravio to što se priča, javio se samo porukom nakon što je napustio reprezentaciju. Smatrao sam da taj njegov potez traži direktno objašnjenje"), a slično je ponovio i u kraćem razgovoru za list Alo, indirektno poručivši napadaču Real Madrida šta treba da uradi kako bi ponovo postao kandidat za dres nacionalnog tima.
"Kriterijumi profesionalnog fudbalera se znaju, takođe i patriotska odgovornost, a ja to pratim, jer je deo mog posla, moja odgovornost. Luka je jednostavno napustio pripreme... Niti ga je neko oterao, niti je neko na njega povisio ton. Ja čekam da se on javi. Kada bude shvatio da treba da razgovaramo, tu sam za njega", izjavio je Tumbaković.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak kaže da su naredni ciljevi pobede protiv Luksemburga i Ukrajine, a sve u sklopu priprema za Ligu nacija...
"Moramo da posmatramo stvari realno. Nadu niko ne može da nam oduzme, ali plasman na EURO preko aktuelnih kvalifikacija ne spada u domen realnosti. Bože moj, zato je fudbal zanimljiv. Da li možemo da se revanširamo Ukrajincima za onih 0:5? Revanšizam nije lep termin. Pre bih rekao da ćemo nekim sportskim motivima pokušati da napravimo rezultat".

Tumba ne krije da on i njegovi saradnici uveliko prate Norvežane, ali ne samo Norvežane...
"Gledali smo ih, naši skauti su već bili na njihovim utakmicama. Pratimo i Bugarsku. Sve su to samo potencijalni rivali. Skautiramo gotovo sve ekipe. U današnje vreme sve je dostupno, tako da ništa ne može da nas iznenadi, jedino neka naša slabost ili dobar protivnik", zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara