Tumba nije zadovoljan: Negativne stvari, moraću o njima ozbiljno da razmislim

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.10.19. | 23:13

Selektor Srbije između redova prozvao rezerviste

(Od izveštača MOZZARt Sporta iz Viljnusa)

Pobeda u Litvaniji, ali sa utiskom “čaša žuči, čaša meda2. Nije bio Ljubiša Tumbaković naročito zadovoljan igrom njegovih pulena u Vilnjusu (2:1). I pored vođstva od 2:0 i sigurne kontrole na terenu, Srbija je sebi dozvolila opet pad i dramu do kraja.

Izabrane vesti

Čak je rival promašio izjednačenje u sudijskoj nadoknadi...
"Ima mnogo više stvari o kojima ću morati ozbiljno da razmišljam. Negativnih stvari. I da je bilo 3:0, bilo je propusta koje ozbiljna ekipa ne sme sebi da dopusti. Ovo je reprezentacija i kod 2:0 koga god da zamenim, novi igrač mora da odgovori na zadatke", rekao je Tumbaković posle meča.

Splet okolnosti je takav da je Srbija još "živa" u kvalifikacijama.
"Još smo daleko od tog boda, čudo može da se desi jedino pod uslovom da mi sve pobedimo do kraja. Bilo je za očekivati da se tako završi meč u Kijevu, jer je Ukrajina ozbiljna i odlična reprezentacija, dok se Portugaliji dešavaju ovakvi rezultati kad naiđe na sebi ravnog... Bilo je za očekivati da će biti tesno".

Odbrana postaje ozbiljan problem za Srbiju. Nijedan meč u kvalifikacijama nije završila bez primljenog gola. I ponovo je igrala u novom sastavu.
"Imamo Maksimovića, Nastasića koji nisu bili tu, u pitanju su povrede. Moraćemo da budemo snažniji, kvalitetniji, nije dobro da primamo golove od ekipa koje su objektivno slabije od nas".

Vreme za testove je prošlo. Tumbaković će u novembru morati da izvede na teren tim koji će spremati za baraž.
"Nisam ni sada sve isprobavao, neke stvari su bile sticaj okolnosti, grupa igrača nije mogla da odgovori zahtevima zbog povreda. Pokušaćemo u novembru da sastavimo grupu fudbalera koja bi igrala baraž, ali to ne zavisi samo od moje procene, jer ima i objektivnih razloga", istakao je Tumbaković.

Selektor je rekao i da je jedna od ideja otkako je došao na ovu poziciju da isproba Aleksandra Kolarova na mestu štopera, tako da bi lako moglo da se desi da kapiten ostane tu i za naredne mečeve.

FOTO: Star sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara