Tumba ne gubi nadu: Šanse su minimalne, ali...

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.11.19. | 19:04

Pratimo i eventualne protivnike u baražu, poručuje selektor Orlova

Teorija i dalje drži Srbiju u igri za Evropsko prvenstvo. Računica je jasna: Orlovi moraju u poslednja dva kola da pobede Luksemburg i Ukrajinu u Beogradu, a da Portugalija ne slavi u jednoj od dve završne utakmice, protiv Litvanije i Luksemburga.

Jasno je da šanse da se aktuelni prvak Evrope saplete protiv jednog od tako dva slaba rivala tanke, ali dok nada postoji, „valja je ljuljati“. Tim rezonom se vodi i selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, koji je priznao da je poraz Portugalije u Ukrajini podgrejao već usahle nade Orlova da mogu do drugog mesta.

Izabrane vesti

Smatra i Tumbaković da šanse nisu velike, ali bilo je i većih čuda u svetu fudbala...
Šanse su minimalne. Najbitnije za nas u ove dve predstojeće utakmice je da utisak bude konkretan, da napravimo rezultat i onda možemo da čekamo eventualno iznenađenje. Ovi prethodni rezultati su motivisali i igrače, video sam na okupljanju sasvim korektnu i pozitivnu atmosferu“, rekao je Tumbaković novinarima u Staroj Pazovi.

Ali, već se razmišlja i o martu i protivniku, nadamo se i protivnicima, u baražu Lige nacija.
Pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Pokrili smo sve detalje“.

Novitet u reprezentaciji je bio kod objavljivanja spiska pozvanih igrača pre nekoliko dana, pošto nije bilo uobičajene konferencije za novinare. Tumbaković tvrdi da to nije bilo zbog izbegavanja „neprijatnih pitanja“.
Nemam nikakav problem u komunikaciji sa novinarima. Konferencija nije održana iz tehničkih razloga. Dugo sam u sportu, ne vidim da može da me iznenadi neko pitanje o bilo kojem igraču“.

Kada je reč o pozvanim igračima, Tumbaković je rekao da spisak ima dve dimenzije.
Uglavnom igra 14 ili 15 igrača, ostali su u procesu selektiranja. Pojedine zovemo da bismo videli kako se ponašaju u grupi, da vidimo na licu mesta koji je to kvalitet. Spisak ima dve dimenzije: da potvrdimo grupu igrača koja će biti prisutna  martu i drugu, koja treba da pruži podršku toj ekipi“.

Posebna tema u reprezentaciji je Aleksandar Mitrović. Neverovatnom serijom golova bliži se samom vrhu najboljih strelaca u istoriji državnog tima. Druga strana medalje je što tom sjajnom formom golgetera Fulama možda deluje malo demotivišuće za ostale napadače u selekciji.
Naprotiv, to bi trebalo da ostalima bude dodatni motiv. Mitrovića znam iz omladinskog pogona Partizana. U periodu kada je došao u prvi tim i danas on je potpuno ista osoba, koja zna šta hoće, vredno radi, ulaže u sebe i nije slučajno da takve rezultate ostvaruje“, zaključio je Tumbaković.

Reprezentacija Srbije će u četvrtak dočekati Luksemburg, a u nedelju Ukrajinu, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara