Radost igrača Selte (©Reuters)
Radost igrača Selte (©Reuters)

Tukli Real, tukli Barsu, a Selta ih sravnila sa zemljom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.12.20. | 22:56

Kadiz se obrukao u Vigu

Lako je sa Real Madridom i Barselonom, nego izađi ti na kraj sa Seltom! Zvuči kao loša šala, ali za fudbalere Kadiza je – istina.

Brujao je ceo svet o žutima kada su napravili dve senzacije, kada su kao gosti tukli Real, pa na svom terenu Barsu, ali večeras su se propisno obrukali u Vigu. Kao da se nisu naspavali, kao da im se nije igralo izašli su na teren fudbaleri Kadiza i doživeli debakl.

Izabrane vesti

Selti je prvo poluvreme bilo dovoljno da povede sa 4:0 i dobije utakmicu, koja se i završila istim tim rezultatom. Tim sa Balaidosa je raširio krila, odavno nije bio u boljem momentu, pošto mu je ovo treća uzastopna pobeda. I najzad malo lakše diše, odvojen od crte koja gure tri najgora tima u drugu ligu.

Sve je to zasluga trenera Eduarda Kudeta, koji je tim preuzeo pre mesec dana i u četiri utakmice ostvario tri pobede. Argentinski stručnjak, koji je nekada kratko i igrao za Seltu, u domovini je bio prvak sa Rasingom, brazilski Internasional je doveo do vrha tabele ove sezone, a onda je dobio poziv koji se ne odbija – iz Evrope. Kudet je krenuo da spasi Seltu ispadanja i za sada mu sjajno ide.

Kadiz je počeo da tone posle samo šest minuta igre: fantastični Jago Aspas, koji je igrao ove večeri kao da je bio uključen na struju, bio je asistent, a Nolito egzekutor. A, u poslednjih 15 minuta poluvremena Selta je raznela Kadiz. Najpre su nebeskoplavi izborili penal, koji je Aspas pretvorio u gol. Mladi vezista Beltran je lepim udarcem s distance digao prednost na tri razlike, a u poslednjem minutu poluvremena sluđeni golman gostiju Ledezma je pogrešno procenio centaršut, ostao kratak, a Mendez je glavom pogodio za 4:0!

Sreća je milovala Kadiz u drugom delu da razlika ne bude još veća. Promašila je Selta dve-tri šanse za desetak minuta, Aspas dve, s tim što je jednu zaustavila stativa.

Još tri gola domaćih poništena su zbog ofsajda, što samo govori koliko Selta nije puštala Kadiz da diše, ni da dođe do počasnog gola. Bila je to utakmica koja bi se mogla nazvati i „poslatom porukom“ tima sa Balaidosa da mu više ne pada na pamet da bodove za spas traži u poslednjem kolu. Žele nebeskoplavi da nađu mir u sredini tabele Primere.

PRIMERA – 13. KOLO

Petak

Valjadolid - Osasuna 3:2 (1:2)

/Vajsman 7, 76, Oreljana 56 - Budimir 27, Tores 43/

Subota

Valensija - Bilbao 2:2 (1:0)

/Soler 26pen, Manu Valjeho 83 - Viljalibre 55, Raul Garsija 79pen/

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:0)

/Ečeita 81ag/

Ueska - Alaves 1:0 (0:0)

/Ontiveros 66/

Real M. - Atletiko M. 2:0 (1:0)

/Kasemiro 15, Oblak 63ag/

Nedelja

Sosijedad - Eibar 1:1 (1:0)

/Barenčea 33 - Enrih 65/

Betis – Viljareal 1:1 (0:1)

/Ruibal 50 – Pau Tores 5/

Elče – Granada 0:1 (0:1)

/Luis Suarez 42/

Barselona – Levante 1:0 (0:0)

/Mesi 76/

Ponedeljak

Selta – Kadiz 4:0 (4:0)

/Nolito 6, Aspas 30, Beltran 43, Mendez 45/



tagovi

ŠpanijaPrimeraSeltaKadiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara