Presnel Kimpembe (©Reuters)
Presnel Kimpembe (©Reuters)

Tuhel pravi granitnu odbranu, Čelsi krenuo i po Kimpembea

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.07.22. | 17:43

Plavcima su potrebna pojačanja u poslednjoj liniji posle odlaska Ridigera i Kristensena

Čelsi je aktivirao novu transferu bombu i posle Rahima Sterlinga na Stamford Bridž dolazi i Kalidu Kulibali! Dugo je mirovao Čelsi i nikakvih konkretnih poteza nije bilo, a onda je u kratkom roku dogovorio dva jaka pojačanja. I tu ne bi trebalo da bude kraj.

Nedugo pošto su svi relevantni mediji širom Evrope, a pre svih Đanluka Di Marcio potvrdili da je Kulibali na putu za London, Tomas Tuhel sprema još jedan značajan potpis u poslednjoj liniji. Kako javlja novinar Bilda Kristijan Falk, koji je ovog leta imao veliki kiks kada je demantovao dolazak Sadija Manea u Bajern mada obično ne greši, prošlogodišnji šampion Evrope sada se okrenuo ka Parizu odakle želi da dovede Presnela Kimpembea.

Izabrane vesti

6. avgust, 18.30: (5,00) Everton (3,70) Čelsi (1,80)

Dok ostrvski mediji danima pišu o interesovanju za Natana Akea iz Mančester Sitija za koga se traži dogovor oko cene - Čelsi nudi 40.000.00, Siti traži blizu 55.000.000 - Tuhel želi da obnovi saradnju sa francuskim reprezentativcem koga odlično poznaje iz zajedničkog vremena u Pari Sen Žermenu.

Ceo posao trenutno je u početnoj fazi, ali u Velikoj Britaniji tvrde da nemački stručnjak insistira na dovođenju i Akea i Kimpembea kako bi potpuno osvežio poslednju liniju. Kimpembe je dete PSŽ, prošao je sve klupske kategorije, posle čega je zaigrao i za reprezentaciju Francuske. Dosad je za Trikolore odigrao 28 utakmica i bio je u sastavu koji je zaseo na svetski tron 2018. u Rusiji, a sa Svecima je osvojio šest šampionskih titula. Inicijalni kontakti obavljeni su u ponedeljak, PSŽ je postavio cenu od 60.000.000 evra, a Čelsi još nije dostavio prvu ponudu.

Podsetimo, Čelsi je ovog leta ostao bez dvojice standardnih štopera Antonija Ridigera i Andreasa Kristensena. Tijago Silva jedini je čovek od Tuhelovog poverenja, ali ne treba zaboraviti da Brazilac u septembru puni 38 godina, zbog čega mora da se razmišlja unapred.

Pored Silve Tuhel je dao veliki prostor Trevou Čalobi koji će biti siguran, dok su Itan Ampadu, Malang Sar i Met Mijazga projektovani da idu na nove pozajmice.


tagovi

Presnel KimpembeTomas TuhelLetnji prelazni rok 2022ČelsiPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara