Patrik Klajvert (©Reuters)
Patrik Klajvert (©Reuters)

Tuga u Kurasau, izabranici Patrika Klajverta odustali od Gold kupa dan pre prvog meča

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.07.21. | 22:45

Umesto duela El Salvadora i Azurne porodice, šampionat Severne Amerike noćas (04.00) će otvoriti utakmica Meksika i Trinidada i Tobaga

Sa mnogo nade i visokim očekivanjima, možda po prvi put u svojoj istoriji opravdano, fudbalska reprezentacija Kurasaa je otputovala na Gold kup u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, neće učestvovati na šampionatu Severne Amerike, to je fudbalerima saopšteno dan pre prve utakmice. Zbog nekoliko članova njihove ekspedicije koji su zaraženi koronavirusom Kurasao je prinuđen da odustane od Gold kupa, a na njegovo mesto će Gvatemala.

Veliko razočaranje za selektora Patrika Klajverta i njegove izabranike.

Izabrane vesti

Pred početak grupne faze svi timovi su prošli kroz nekoliko krugova testiranja na koronavirus, a nažalost, delegacija Kursaa je imala značajan broj pozitivnih rezultata. Iako je nekoliko fudbalera imalo negativne testove, prema pravilima oni koji su bili u kontaktu sa zaraženima morali bi da budu u karantinu. Zbog svega toga doneli smo odluku da Kurasao ne učestvuje na Gold kupu“, navodi se u saopštenju KONKAKAF-a.

04.00: (1,10) Meksiko (10,0) Trinidad i Tobago (23,0)

Reprezentaciji Gvatemale naravno treba nekoliko dana da doputuje u SAD, tako je El Salvador neplanirano dobio produžen odmor. Turnir će otvoriti utakmica Meksika i Trinidada i Tobaga, koja se igra od 04.00 u Arlingtonu.

Branilac trona je apsolutni favorit. Došao je u izuzetno jakom sastavu, sa Irvingom Lozanom, Hesusom Koronom, Edsonom Alvarezom… Tu su i veterani Džonatan dos Santos, Ektor Erera i Ektor Moreno. Trikolori su nanišanili 12. trofej u Gold kupu, kojim bi duplirali prednost po broju titula u odnosu na drugu najuspešniju selekciju, SAD.

U 21. veku su Meksiko i Trinidad i Tobago igrali 15 puta, a ostrvljani su samo jednom uspeli da trijumfuju. Meksiko je slavio devet puta, dok su pet mečeva završeni bez pobednika.

Trinidad je do Gold kupa došao kroz kvalifikacije, a pre nekoliko dana je eliminisao Monserat i Francusku Gvajanu. Poslednju prepreku je preskočio tek posle jedanaesteraca.

02.30: (1,30) SAD (5,70) Haiti (9,00)

Meksikanci su naravno najveći favoriti za tron, ali ne i jedini. SAD su konkurentni, pogotovo zbog toga što imaju prednost domaćeg terena. Na dva od poslednja tri finala igrala je i Jamajka, a u novijoj istoriji je do završnice stizala još samo Panama.

Poslednji put da Gold kup nije osvojilo Meksiko ili SAD deslo se 2000. godine. Tada je Kanada uspela da dođe do trona. Iako su povremeno umele da učestvuju i „gostujuće reprezentacije“, selekcije sa drugih kontinenata, Meksiko i SAD su među sobom podelili narednih 10 trofeja. U finalima su gubili Brazil i Kolumbija.

Ove godine ćemo takođe da imamo jednog „uljeza“. Specijalnu pozivnicu dobila je selekcija Katara, koja je u grupi sa Hondurasom, Grenadom i Panamom. Iz svake od četiri grupe dalje će proći po dva najbolja tima, koji će potom da igraju u četvrtfinalu.


tagovi

Gold KupReprezentacija KurasaaPatrik Klajvert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara