Tu je i Dominik Dinga: Partizanovih 28 i konkurencija po pozicijama

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.19. | 13:45

Nije idealno, ali nije baš ni da Savo Milošević nema izbor

Poslednjeg dana prelaznog roka navijači su tražili napadača, dobili su – Lazara Markovića. Uz Bibrasa Natha, Zorana Tošića, pa i Vladimira Stojkovića, Sašu Zdjelara i Nemanju Miletića prilično iskusan tim, koji će se uz pomoć onih mlađih porvati sa Astanom i AZ Alkmarom za proleće u Ligi Evrope. Mančester junajted je ipak nivo za sebe.

Kako bilo, rok za prijavu igrača istekao je juče, crno-beli su uhvatili poslednji trenutak da licenciraju i Markovića, koji će – kad se dovede u optimalno fizičko stanje – sigurno biti veliko pojačanje za crno-bele. Startna postava Sava Miloševića sa Markecom i ostalima ne izgleda nimalo naivno, naprotiv.

Izabrane vesti

Problem je samo što se čini da je klupa – tanka. Posebno se to odnosilo za poziciju napadača pošto je Partizan u finišu prelaznog roka prodao i Ognjena Ožegovića,  pa je sve palo na dva imena: Umara Sadika i Petra Gigića, koji do sada nije odigrao ni minut za crno-bele.

Isti je slučaj i sa Dominikom Dingom, koji nijednom nije bio čak ni u protokolu, ali je sada na spisku od 28 igrača koji će konkurisati za evropske utakmice beogradskog kluba.

Da se vratimo ipak na deficit u napadu, očekuje se posle odlaska Ožegovića i dolaska Markovića da će u sam špic biti prekomandovan Takuma Asano, jer je iluzorno očekivati da će Umar Sadik sam izneti sezonu, dok Gigića u crno-belom dresu još nisu ni videli.

Naravno, najverovatnije je da će se i Asnmo rotirati po potrebi, posebno ako se Marković ne oporavi na vreme. Nije isključeno da u slučaju nužde Milošević promeni i sistem, a sasvim je realno da Bibras Natho povremeno odmeni i Sejdubu Sumu u ulozi ofanzivnog, a ne zadnjeg veznog, da Nemanja Miletić možda uskoči na štopera...

Ali na papiru, to izgleda otprilike ovako. Uz napomenu da je na Miloševićevom spisku sve skupa 28 imena, među kojima i četiri igrača sa B liste na kojoj su Partizanova deca rođena posle 1. januara 1998. godine (Strahinja Pavlović, Lazar Pavlović, Zlatan Šehović, Slobodan Stanojlović).

Nije idealno, retko kad u Srbiji i jeste, ali nije baš ni da Partizan nema dubinu.

PARTIZANOV TIM ZA LIGU EVROPE

Golmani: Vladimir Stojković, Nemanja Stevanović, Filip Kljajić.
Desni bekovi: Nemanja Miletić, Periša Pešukić.
Štoperi: Bojan Ostojić, Dominik Dinga, Igor Vujačić, Strahinja Pavlović.
Levi bekovi: Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Zlatan Šehović.
C: Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Bibras Natho, Milan Smiljanić.
Desno krilo: Zoran Tošić, Aleksandar Lutovac.
Ofanzivni vezni: Sejduba Suma, Lazar Pavlović.
Levo krilo: Lazar Marković, Filip Stevanović, Đorđe Ivanović, Strahinja Jovanović.
Napadač: Umar Sadik, Takuma Asano, Petar Gigić, Slobodan Stanojlović.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara