TSC završio transfer leta: Uroš Milovanović stiže na pozajmicu, otkup 850.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 21:45

Pronađena zamena za Petra Ratkova, Sporting Hihon će imati pravo na reotkup

Otišao je Petar Ratkov u Red Bul Salcburg, na TSC Arenu stiže Uroš Milovanović! Španski mediji ove večeri prenose informaciju da je Sporting iz Hihona postigao dogovor sa srpskim vicešampionom o transferu mladog napadača.

Prema tim izvorima Uroš Milovanović će stići u Bačku Topolu na jednogodišnju pozajmicu, koju će TSC platiti 50 hiljada evra. Uz bitan dodatak: tima Žarka Lazetića imaće pravo da otkupi nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde u junu naredne godine za 850.000 evra. Sporting iz Hihona se donekle obezbedio i u ugovor stavio stavku o potencijalnom reotkupu srpskog napadača.

Izabrane vesti

Dugo je Uroš Milovanović bio na klackalici, između TSC-a i belgijskog Beverena. Čak je u jednom trenutku bio bliži zapadu Evrope. Beveren je danas poslao pojačanu ponudu u Hihon, bio spreman da plati 200.000 evra pozajmicu, uz otkupnu cenu od 600.000 evra. Međutim, tada je u poslednju ofanzivu krenuo TSC. Krenuo i uspeo u nameri da dovede bivšeg napadača Radnika iz Surdulice.

Španci pišu da je Milovanović čak pristao da ode u Beveren, ali mu se na kraju više svidela mogućnost da pojača redove TSC-a i okuša se u Evropi, jer će srpski šampion ove godine imati zagrantovano mesto u Ligi Evrope.

Uroš Milovanović se u Srbiji afrimisao u dresu surduličkog Radnika. Za klub iz južne Srbije postigao je 15 golova na 58 utakmica i zaslužio transfer u Sporting iz Hihona 31. avgusta prošle godine. Međutim, u Segundi nije razvio potencijal. Ostao je bez gola u drugoj ligi Španije, pa je ovog leta bilo izvesno da će promeniti sredinu.

Bio je velika želja trenera Žarka Lazetića, koji ga je označio kao kapitalno pojačanje za Ligu šampiona. TSC je na taj način uspeo da uspešno privede kraju još jedan posao. Pre Milovanovića kao velike želje sportskog sektora TSC-a stigli su Petar Stanić i Miloš Pantović.


tagovi

Uroš Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara