Ifet Đakovac (©Starsport)
Ifet Đakovac (©Starsport)

TSC zaboravio na Evropu i deklasirao Napredak

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.10.24. | 21:06

Tim iz Bačke Topole blistao pod Bagdalom i pobedio sa 3:0

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz /

Šta god je želeo TSC je mogao da radi večeras u Kruševcu, a demonstrirao je razliku u kvalitetu, koju objektivno ima u odnosu na mnoge timove iz Mozzart Bet Superlige, kao nikad ove sezone. Pitanje je koliko bi neki mnogo bolji Napredak mogao da mu se suprotstavi, a frigidni i poptuno pasivni Čarapani kao ovaj put jedino su uspeli da budu samo topovsko meso za prilično raspoložene goste. Toliko nadahnute da je na kraju, zahvaljujući golovima Đakovca, Banjaka i Prestiža, na semaforu pisalo: Napredak - TSC 0:3.

Izabrane vesti

Nikada TSC nije bio toliko ubedljiv u sudaru sa današnjim rivalom pod Bagdalom, štaviše, slavio je do sada samo jedanput kraj Rasine, mada je na svom terenu u plej-ofu prošle sezone bio uverljiviji (6:0). I kao da je taj meč bio motiv za goste, koji su u Kruševcu mogli da zaborave na još jednu lošu evropsku misiju (protiv Legije 0:3) i shvate da protiv Napretka imaju dobru priliku da se vrate na pobednički kolosek.

Ponovo je Goran Stevanović, kao i protiv Čukaričkog, izašao u strogo defanzivnoj postavci, sa petoricom igrača u poslednjoj liniji i ukupno osmoricom sa odbrambenim karakteristikima i, paradoksalno, upravo je to omogućilo gostima potpunu ofanzivu na terenu. Jer, tim iz Kruševca je čitavu sredinu prepustio TSC-u, pa se ekipa Jovana Damjanovića ponašala kao na treningu pod Bagdalom ove večeri.

Čekao se trenutak kada će TSC u takvoj postavci stvari slomiliti otpor domaćina, a upravo to olakšao je timu iz Bačke Topole Filip Krstić igravši rukom u svom šesnaestercu. Mada je u tom momentu blokirao udarac iz kaznenog prostora, kada bi lopta možda već otišla u mrežu. Siguran sa penala bio je Ifet Đakovac i TSC je zasluženo vodio od 20. minuta. 

Tim iz Bačke Topole u potpunosti je u tim momentima mogao da zaboravi na dva poslednja neuspeha, mada je već od prvog minuta u Lazarevom gradu igrao rasterećeno. Dve najbolje prilike u prvom poluvremenu pretvorili su "plavi" u pogotke, drugi svega šest minuta kasnije od otključavanja mreže rivala. Petar Stanić je centrirao iz kornera, a Maki Banjak nadvisio sve u šesnaestercu rivala za 2:0. Taj detalj oslikao je kompletno stanje na terenu, jer indolentnost Napretka lagano je bilo kažnjavana bilo kakvom agresivnošću gostiju. A do tada TSC je zaista mogao da se šeta po travnatoj podlozi i matira golmana Čarapana, čini se, kad god poželi.

Nije baš ništa stručnom štabu Kruševljana vredela trostruka izmena na poluvremenu, jer već pri izlasku iz tunela videli smo najlepši trenutak na meču. Đakovac je vrhunski proigrao najisturenijeg u dresu TSC-a, Prestiža, a ovaj na još volšebniji način matirao Balevića već u petnaestoj sekundi nastavka.

Taj gol raspršio je bilo kakvu nadu Čarapana da mogu meč da učine neizvesnijim, iako je Napredak do kraja, zanimljivo, tri puta tresao mrežu, dva puta preko Obradovića, jednom preko Stoiljkovića, a svaki od pogodaka poništen je zbog ofsajda. Sa druge strane, TSC je mogao da skloni nogu sa gasa (mada se čini da je na celom meču do kraja nikad i nije spustio), jer bilo je jasno da je tim Jovana Damjanovića pod Bagdalom završio misiju posle nešto više od polovine igre. 

Stativa rezerviste Banjca spasila je Napredak ubedljivijeg poraza, ali ne i izlaska iz donjeg dela tabele Mozzart Bet Superlige u sigurniju zonu, dok se tim iz Bačke Topole večeras probio do pozicije broj osam. 

MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

NAPREDAK - TSC 0:3 (0:2)

(Đakovac 20 pen, Banjak 26, Prestiž 46)

Kruševac

Stadion: Mladost

Sudija: Minaković Nenad

Napredak (5-4-1): Balević 5,5 - Ignjatović 5,5, Miličić 5, Ostojić 5 (od 46. Marjanović 5), Bukorac 5, Ćirković 5 - Krstić 5, Miletić 5 (od 46. Tošeski 5,5), Karaklajić 5 (od 46. Stoiljković 5), Bastajić 5 (od 70. Petković -) - Obradović 5,5 (od 70. Bubanj -).

TSC (4-3-2-1): Ilić 6,5 - Jovanović 6,5, Đorđević 6,5, Banjak 7, Radojević 6,5 - Radin 6,5, Stanić 7 (od 83. Gordić -), Đakovac 7,5 (od 71. Pejić -) - Milosavljević 6,5 (od 63. Banjac 7), Pantović 6,5 (od 63. Ćirković 6,5) - Prestiž 7 (od 83. Lazetić -).

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC) 7, 5

MOZZART BET SUPELIGA, 13. KOLO:

Petak:

IMT - Tekstilac 3:0 (1:0)

/A. Stevanić 32, Jović 61, Glišić 87/

Radnički 1923 - Jedinstvo Ub 4:0 (3:0)

/Gluščević 6, Ćosić 15, Stankovski 33, Zeljković 54/

Subota:

Partizan - Čukarički 3:1 (0:1)

/Natho 52 pen, Filipović 65, Kalulu 90 - Cvetković 24/

Spartak - Crvena zvezda 1:5 (0:2)

/Bjelović 58 - Silas 18, Rodić 41, Endijaj 51, Milson 62, Katai 72/

Železničar - Novi Pazar 0:1 (0:1)

/Miletić 16/

Vojvodina - OFK Beograd 2:1 (1:1)

/Petrović 16, Radulović 88 pen - Flajter 1/

Nedelja:

Napredak - TSC 0:3 (0:2)

/Đakovac 20 pen, Banjak 26, Prestiž 46/

Radnički Niš - Mladost Lučani u toku



tagovi

TSC Bačka TopolaNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara