TSC uplovio u vode atletike i odmah doveo juniorsku šampionku sveta

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 13:19

Atletski klub iz Bačke Topole počeo sa funkcionisanjem i ozvaničio saradnju sa Adrianom Vilagoš

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Počelo je se fudbalom, muškim pa ženskim, aktivan je i stoni tenis, uskoro i redovan tenis, a sada na scenu stupa i atletika. Širi TSC svoju sportsku porodicu koja je od danas bogatija za još jednu disciplinu, a to je bacanje koplja. Nisu štedeli Topolčani već su odmah doveli koga drugog, nego mladu i talentovanu atletičarku, Adrianu Vilagoš. Osvajačica svetskog i evropskog zlata u kategoriji juniora, postala je jedan od prva tri člana tek formiranog kluba koji će nositi ime kao i ostala sportska udruženja – akronim TSC.

Izabrane vesti

U svim sportovima TSC je član elitnih takmičenja, sem fudbalera koji se takmiče u Mozzart Bet Superligi, u najvišem rangu se nadmeće i ženski fudbalski klub, kao i stonoteniski. Uspesi se tek očekuju od atletike, kao i od tenisa koji tek treba da zaživi.

Na fudbalskoj akademiji u Bačkoj Topoli održana je danas svečana promocija kluba, kao i predstavljanja njegovih članova. Sem pomenute Adriane Vilagoš, i njene majke Đerđi koja je ujedno i njen trener, klub je angažovao još dve talentovane atletičarke. Bede Borbala i Virag Bači će takođe nastupati za novoformirani tim sa severa Srbije.

"Zahvaljujem se na obezbeđenim uslovima, što je jedna od najvažnijih stvar za našu disciplinu. Nadam se uspešnoj saradnji i da će atletika jednog dana zablistati u Bačkoj Topoli", navela je ukratko mlada bacačica koplja.

Adriana Vilagoš se nada plasmanu na Olimpijske igre ovog leta, a nedavno je oborila još jedan državni rekord. U konkurenciji mlađih seniorki postigla je rezultat od 62,96 metara čime je izbila na drugo mesto rang liste svetske atletike.


tagovi

Adriana VilagošTSC Bačka Topolaatletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara