TSC se raspucao na početku priprema, četiri puta se tresla mreža Kanarinaca

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 14:44

Vicešampion Srbije ubedljiv protiv Novog Sada – 4:1

Upalio je motore vicešampion Srbije pre deset dana i uspeo da slavi protiv poslednjeplasirane ekipe Mozzart Bet Prve lige Srbije u prvoj kontrolnoj utakmici. Od gomile prilika koje je stvorio TSC, četiri lopte su završile u mreži ekipe RFK Novi Sad. Gosti su tek neopreznošću domaćeg tima stigli do počasnog pogotka, te je poraz na kraju mogao da bude i veći – 4:1.

Razlika u kvalitetu je bila očigledna, pa je stručni štab tima iz Bačke Topole imao priliku da razigra neke igrače sa manjom minutažom, članove omladinskog pogona ili pojedince koji nisu uspeli da se upišu u strelce na takmičarskim mečevima. Kvalitet su pokazali standardni prvotimci Topolčana, gol je postigao i Bence Šoš, kao i pomalo zaboravljeni Martin Mirčevski. Kanarinci su tek na momente uspeli da pariraju i do prilika pa i pogotka su stigli više greškom protivnika i vidljivo je da im predstoji grčevita borba za opstanak u drugom rangu domaćeg fudbala.

Izabrane vesti

U prvom delu se na terenu našao na oko jači sastav TSC-a, koji je stvorio mnogo šansi, a svega dve pretvorio u pogotke.  Nije mnogo vremena bilo potrebno da stigne domaćin do prednosti, Aleksandar Ćirković je probio po levoj strani i servirao loptu Milošu Pantoviću koji je sa nekoliko metara prosledio u mrežu. Duplirali su Topolčani prednost preko Saše Jovanovića, čiji šut je uz malo sreće završio iza leđa Ranka Puškića. Dobre prilike su imali još i Ifet Đakovac, Marko Rakonjac i Miloš Pantović...

Zamenio je strčni štab TSC-a kompletan sastav tokom odmora, ali su se i dalje ređale prilike pred golom Kanarinaca. Ponovo su dva puta bili precizni fudbaleri TSC-a, gol za TV špice je postigao Bence Šoš. Mađarski napadač je zakucao loptu u mrežu udarcem sa distance, posle odličnog prodora i dodavanja povratnika u redove Topolčana Nikole Čolića.

Novi Sad je stigao do počasnog pogotka zahvaljujući neopreznosti mladog čuvara mreže Ilje Vasina koji je dobio priliku usled povrede Veljka Ilića. Šutirao je iz slobodnog udarca Zoran Rakić, lopta je odskočila i prevarila mladog golmana.

Potom se Martin Mirčevski lukavo ušunjao u prostor i pokupio loptu sa kojom se ušetao u mrežu nakon što je obišao čuvara mreže Novosađana za konačnih 4:1.

TSC – RFK NOVI SAD 4:1 (2:0)

/Pantović 11, Jovanović 21, Šoš 51, Mirčevski 59 - Rakić Z. 57/

Bačka Topola, Akademija fudbala TSC

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

TSC: Simić, Cvetković, Krstić, Stojić, Petrović, Đakovac, Vulić, Jovanović, Pantović, Ćirković, Rakonjac. Igrali su još: Vasin, J. Vlalukin, Antonić, Popović, Šoš, Kuveljić, Milosavljević, Stanić, Preradov, Čolić, Mirčevski.

RFK NOVI SAD: Puškić, Blagojević, Kožović,Varga, Vrekić, Mitović, Rac, Rosić, Serdar, D. Vlalukin, Derviši. Igrali su još: Gajić, Maljković, Mićić, Rakić, Jovišić, Dabić, Maiga, Z. Rakić, U. Rakić, Stajki, Kokir.



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaRFK Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara