©Star Sport
©Star Sport

TSC se popeo na drugo mesto! Čukarički ni iz trećeg pokušaja nije uspeo da savlada tim iz Bačke Topole

Vreme čitanja: 4min | ned. 12.05.24. | 16:22

Aktuelni vicešampion savladao Brđane u derbiju 35. kola Mozzart Bet Superlige – 2:0.

TSC juri kroz plej – of Mozzart Bet Superlige i ne namerava da stane! Nova pobeda, ukupno četvrta, za tim Žarka Lazetića, koji je u doigravanju izgubio samo od Crvene zvezde. Ponovo uraganski početak derbija i tri boda za poziciju broj dva na tabeli, barem dok svoju utakmicu ne odigra Partizan. Jesu Topolčani rano načeli protivnika, bacili ga u deficit, ali za razliku od mečeva sa Vojvodinom i Radničkim nije bilo drame i trilera u završnici, niti su nakon visoke prednosti fudbaleri tima iz Bačke Topole umalo prokockali prednost. Treći put ove sezone Čukarički nije znao da zatrese mrežu vicešampiona Srbije, te su Brđani novim porazom napravili korak nazad u borbi za Evropu – 2:0.

Odahnuće tim iz Šumadije, jer će i u slučaju da izgubi od aktuelnog šampiona Srbije prenoćiti na poziciji broj četiri. Brđanima je pobeda bila imperativ, došli su silno motivisani, međutim, na terenu nisu pokazali potrebnu agresivnost. Koliko je tim iz Beograda bio u podređenom položaju govori činjenica da su prvi put u okvir gola Nikole Simića šutirali u trećem minutu nadoknade. I dalje postoji šansa da Čukarički nastupi narednog leta u takmičenjima UEFA, ali za to će morati ovakve utakmice da odigra bolje. Srećom po njih, ostala su još dva kola do kraja, a tim koji jure nema ni malo lak raspored.

Izabrane vesti

U redovima Topolčana blistao je junak pobede nad Radničkim iz Kragujevca, Ifet Đakovac, tada sa dva pogotka, a danas sa golom i asistencijom. Vrlo samouvereno su delovali svih devedeset minuta izabranici Žarka Lazetića, koji su na sve pretnje gostiju odgovorili u maniru defanzivno pefetknog tima. Podsetila je još jednom defanziva Topolčana na one dana kada su ove sezone retko kada primali golove, čak jedno vreme bili najbolja odbrana lige. Blistali su defanzivci tima iz Bačke Topole, sve pod komandom kapitena Gorana Antonića.

Po starom dobrom receptu, kada TSC igra derbi kod kuće povede rano. Kao protiv Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca, samo par minuta je bilo dovoljno da na semaforu zatreperi promena rezultata. Petar Stanić je pogodio, nakon lopte u prostor koju mu je prosledio Ifet Đakovac. Umalo da još jedna lopta završi iza leđa Filipa Samurovića, srećom po njega centimetri su nedostajali Aleksandru Ćirkoviću posle još jednog njegovog karakterističnog prodora. Nespretnost odbrane Brđana nije umeo da kazni Miloš Pantović, našao se sam pred golom mladi napadač Topolčana i bio neprecizan ponovo za nekoliko centimetara.

Nije imao rešenja Čukarički, nervozno su ušli Brđani u meč, ostavljali dosta prostora nazad i na izmaku pola sata igre bilo je već dva razlike za TSC. Lopta kroz sredinu, početak akcije je krenuo od Milana Radina, Miloš Pantović je ponovo bio asistent, a Ifet Đakovac oborio prošlosezonski rekord kada je postigao deset golova.

Posegnuo je na poluvremenu Goran Stanić za kečevima iz rukava, u igru su ušli kapiten Marko Docić i Vinisijus Melo, ali konkretnije promene nisu doneli. Teško su Brđani dolazili do šanse, prvenstveno zbog toga što su fudbaleri domaćeg tima savršeno kontrolisali igru. Sve što su gosti pokušavali da urade, bilo je isečeno savršenim tajmingom domaćeg tima i odličnim postavljanjem.

Umalo da po Brđane bude koban i njihov bivši fudbaler, sada na pozajmici u TSC-u. Marko Rakonjac se vinuo u vazduh posle odličnog centaršuta Saše Jovanovića, ali tek da bi šutirao direktno u mladog čuvara mreže Čukaričkog, Filipa Samurovića. Nemoć gostujućeg tima viđena je desetak minuta pred kraj, kada je Luka Adžić gađao sa distance visoko iznad gola. Ostatak utakmice su kao i prethodni deo iskontrolisali domaći igrači, te je gostujući tim na kraju meč okončao sa svega jednim udarcem u okvir gola.

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ – OF, PETO KOLO:

TSC – ČUKARIČKI 2:0 (2:0)

/Stanić 6, Đakovac 29/

TSC arena, Bačka Topola

Gledalaca: 2.000

Sudija: Dejan Trifković (Beograd)

Žuti kartoni: Petrović, Đakovac, Stojić, Radin (TSC) Nikčević, V. Jovanović (Čukarički)

TSC (3-5-2) : Simić – Krstić 7, Stojić 7, Antonić 7 – Milosavljević 7 (od 84. Šoš), Radin 7, Stanić 7, Đakovac 7,5 (od 68. Rakonjac 6,5), Petrović 7 – Pantović 7 (od 68. S. Jovanović 7), Ćirković 7 (od 84. Cvetković).

Čukarički (4-2-3-1) : Samurović 5,5 – Stanković 6, V. Jovanović 5,5, Stevanović 6, Tošić 6 – Kovač 6 (od 46. Docić 6), Sisoko 5,5 (od 76. Tedić) – Nikčević 6, Miladinović 6 (od 65. Adžić 6), Ivanović 6 (od 76. Milojević) – Cvetković 5,5 (od 46. Melo 5,5)

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA (PLEJ-OF), 35. KOLO:

TSC - Čukarički 2:0 (2:0)

/Stanić 6, Đakovac 29/

16.30: (1,25) Partizan (6,50) Mladost Lučani (10,5)

18.30: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički 1923 (14,0)

19.30: (1,30) Vojvodina (5,20) Napredak (11,0)




tagovi

Ifet ĐakovacMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara