Jovan Damjanović (FOTO: TSC)
Jovan Damjanović (FOTO: TSC)

TSC sa optimizmom dočekuje Novi Pazar: Jedan dobar rezultat vraća samopouzdanje

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.09.24. | 13:13

„Pod pritiskom smo da pobedimo”, naveo je šef struke Topolčana, Jovan Damjanović.

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Nije sezona počela onako kako je zamišljeno u Bačkoj Topoli, pa se nakon mnogo turbulencija TSC nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli Mozzart Bet Superlige i pred izazovom u Ligi konferencije. Nakon što je klub sa severa Srbije preuzeo Jovan Damjanović, ekipa je zabeležila dva uzastopna poraza, ali i prikazala neke promene u igri. Prelomni trenutak i povratak u formu Plavi lavovi će zato potražiti u duelu sa Novim Pazarom, koji u subotu stiže na TSC arenu (18 časova, TV Arena Sport 2).

Izabrane vesti

Novi strateg Topolčana ističe da je zadovoljan određenim segmentima igre svog tima, zalaganjem i radom na treningu, ali ne i činjenicom da njegovi izabranici nisu došli do željenih bodova. Takođe, navodi da sutrašnji duel „pod moranjem” da se dobije.

U poslednje dve utakmice smo na momente izgledali dobro. Nivo igre je bio zadovoljavajući za ovako kratak period saradnje, ali nismo uspeli da dođemo do rezultata, a to je osnovni cilj. Pod pritiskom smo da pobedimo, ali mislim da treba da nastavimo u ritmu kakav imamo prethodnih desetak dana, sa dobrim treninzima, pa će i rezultat doći“, naveo je uoči meča Damjanović.

Tim sa Jošanice je takođe promenio šefa struke, ali je uspeo da se konsoliduje i osvoji neke bodove, za razliku od TSC-a. Ne samo to, nego je četa Tomislava Sivića neporažena u poslednja dva meča u prvenstvu. Svestan je i Jovan Damjanović kvaliteta koji poseduje Novi Pazar, ali i najavljuje da će ići na pobedu.

„I Novi Pazar je menjao trenera, ali su i osvojili četiri boda u dva poslednja kola. Imaju dobre individualce i dobro su se složili i organizovali. Poznajemo ih i analizirali smo njihovu igru, pogotovu otkako imaju novog trenera. Spremamo se da odigramo najbolju utakmicu od kada sam ja na čelu kluba i da ostvarimo važnu pobedu“, istakao je Jovan Damjanović.

Osvrnuo se i na niz loših rezultata šef struke TSC-a, ističući činjenicu da je na ekipu uticalo to što je od početka sezone već dva pute promenjen trener. Smatra da je to i te kako uticalo na igrače, navodeći da su i pojačanja još u periodu privikavanja.

“Jedan trener je počeo pripreme, završio ih je drugi, a sada sam došao ja i to igračima nije lako. TSC je ozbiljan klub koji već dve godine predstavlja našu zemlju u Evropi i na momcima je velika odgovornost. Ova serija loših rezultata im nije pala lako. Tu je i novih 10-12 igrača koji moraju da se ukomponuju i odgovore zahtevima i težini ovog dresa, a izgleda da se u prethodnim mesecima nije sve uvezalo kako treba“, podvukao je Damjanović.

Mladi strateg smatra da njegov tim poseduje potreban kvalitet i da će jedan dobar rezultat pomoći ekipi da povrati samopouzdanje i da se vrati na pobednički kolosek. Topolčani čekaju na trijumf još od pobede nad Vojvodinom, koja se desila početkom avgusta.

„Imamo kvalitetne pojedince i siguran sam da će im jedan dobar rezultat, kao potvrda njihovog rada, dati dobar impuls da u narednim utakmicama pojedinačno dođu do svog maksimuma. Bez obzira što sam kratko sa ekipom prepoznajem njihov kvalitet i ako neko ne igra kako treba ja u tome tražim svoju odgovornost, jer ja ih treniram i pokušavam da pronađem rešenje kako da iz njih izvučem najbolje. Biću im i pomoć i psihološka podrška da prođemo ovaj period kako bi kasnije svako od njih dostigao nivo na kome može da bude“, rekao je na kraju konferencije uoči utakmice Jovan Damjanović.



tagovi

Jovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara