Capan (©TSC)
Capan (©TSC)

TSC pojačava odbranu za Evropu, stigao štoper iz Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.05.24. | 14:16

Luka Capan pojačao redove Topolčana

Tek je spuštena zavesa na još jednu istorijsku sezonu tima iz Bačke Topole, a već se uveliko radi na pravljenu ekipe za narednu takmičarsku godinu. Biće odbrana ekipe Žarka Lazetića pojačana kamerunskim defanzivcem Makijem Banjakom, a danas je dobila još jedno novo lice.

Novi član trećeplasiranog tima Mozzart Bet Superlige je hrvatski defanzivac Luka Capan, koji na sever Srbije stiže iz grčkog kluba Kifisias. Time će druga najbolja odbrana prvenstva Srbije dobiti još jednog nekadašnjeg polaznika fudbalske škole Dinama iz Zagreba, jer je već treću godinu u timu i Josip Ćalušić.

Izabrane vesti

Capan (29) je nakon zagrebačkog kluba sa kojim je bio prvak Hrvatske igrao za gradskog rivala Lokomotivu, te Rijeku sa kojom je dva puta podigao trofej kupa. Put ga je potom odveo u tursku  Bursu i mađarski Honved, posle čega se preselio u Grčku odakle stiže u TSC. Ima iskustvo igranja u Evropi, u dresu Rijeke je skupio tri nastupa u grupnoj fazi drugog po rangu takmičenja UEFA. Prethodno je u više navrata igrao i kvalifikacije, pa se može reći da poseduje potrebno iskustvo koje će pomoći ekipi Žarka Lazetića u novoj evropskoj jeseni koja ih tek očekuje.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske igra na poziciji centralnog beka, a može i da posluži kao zadnji vezni. Na sever Srbije stiže kao slobodan igrač nakon isteka ugovora u Grčkoj, dok će mu je TSC ponudio saradnju na dve godine. U redovima grčkog superligaša je delio svlačionicu sa Markom Gobeljićem, Dušanom Jovančićem i Ognjenom Ožegovićem, ali i sa Morganom Šnajderlinom.

Ovim transferom centralni deo odbrane Topolčana dobija ozbiljnu konkurenciju. Sve je bliži odlasku Nemanja Stojić, Maki Banjak tek treba da debituje, dok na nove ugovore čekaju Josip Ćalušić, kapiten Goran Antonić i mladi i talentovani Vukašin Krstić. Tu je i Mateja Đorđević, koji je pored dve ozbiljne povrede uspeo da skupi minutažu u tek okončanoj sezoni.

Očekuje se da će stručni štab na čelu sa Žarkom Lazetićem biti u potrazi i za desnim bekom, jer se od tima oprostio Miloš Cvetković, pa je na toj poziciji trenutno ostao samo Jovan Vlalukin.


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara