TSC odigrao nerešeno protiv nekadašnjeg rivala Partizana u Ligi konferencije

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.24. | 20:00

Topolčani remizirali sa novim trenerom Deanom Klafurićem protiv Slovackog na prvoj pripremnoj utakmici u Sloveniji – 1:1

Pristigla je tek trećeplasirana ekipa Mozzart Bet Superlige na drugi deo priprema u Sloveniju, a već danas je odigrana prva od četiri kontrolne utakmice na području zemlje čija je reprezentacija u osmini finala Evropskog prvenstva ispala na penale od Portugala. Prvi put na klupi Topolčana se večeras našao Dean Klafurić, te je hrvatski strateg na čelu sa svojim stručnim štabom uspeo da zabeleži remi protiv šestoplasirane ekipe prvenstva Češke – 1:1.

Već su Topolčani započeli pripreme za novu sezonu, pa je prethodne sedmice tim sa klupe vodio Boris Žmukić, u pobedi protiv Tekstilca (3:2). Sada je palicu preuzeo novimenovani Dean Klafurić, koji nije puno menjao u odnosu na izbor svog prethodnika. Šansu su od početka dobili provereni prvotimci, uz nekolicinu pojačanja, ali u prepoznatljivoj formaciji. Zaigrao je TSC od početka u postavci 4-3-3 sa Milošem Pantovićem kao najisturenijim fudbalerom, ali je prednost posle prvih 45 minuta bila na strani češkog kluba slovačkog imena, uz pogodak novajlije Azeveda  (0:1).

Izabrane vesti

Roman Vest je odmah na pauzi promenio kompletnu postavku i ubacio sasvim nov sastav, dok je Klafurić pričekao malo više od njega i tek tada napravio više izmena odjednom. Prevagu je doneo vezni red Topolčana pojačan Ifetom Đakovcem, koji je kako stvari stoje ipak ostao u redovima tima sa severa Bačke (pored više ponuda Partizana), ali i strelcem Milošem Vulićem. Uspeo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde da se upiše u strelce, ruku na srce uz pomoć defanzive Slovackog jer je lopta na putu ka golu zakačila nekoga od defanzivaca protivnika.

Sa brojem deset na leđima je zaigrao Aleksandar Ćirković, mladi krilni napadač je ovaj poseban broj dresa zadužio nakon odlaska Martina Mirčevkoskog, pošto je omaleni makedonski ofanzivac sporazumno raskinuo ugovor sa timom iz Bačke Topole. Takođe, u protokolu nije bio ni Nikola Čolić, jer je sa njim takođe došlo do sporazumnog razlaza. Zbog povreda su izostali Andrej Petrović i Luka Capan. Nije bilo ni novopridošlog Mihajla Banjca, koji se vratio u tim posle dve godine kao pozajmljen igrač Krasnodara.

TSC narednu utakmicu igra protiv Mure 7. jula.

PRIPREMNA UTAKMICA

TSC - SLOVACKO 1:1 (0:1)

/Vulić 75 - Azevedo 16/

TSC: Ilić, St. Jovanović, Stevanović, Đorđević, Petrović, Radin, Gordić, Stanić, Sa. Jovanović, Pantović, Šoš. Igrali su još: Simić, Vlalukin, Banjak, Krstić, Pejić, Đakovac, Vulić, Milosavljević, Ćirković, Lazetić, Popović, Milosavić.

SLOVACKO: Frištak, Hofman, Azevedo, Travnik, Petržela, Kohut, Doski, Blahut, Havlik, Rajnberk, Kvasina. Igrali su još: Urban, Krištan, Kudela, Veheta, Novotni, Okoromi, Kozak, Holašek, Juroška, Vaško, Sinjavski.


 



tagovi

TSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara