(©Starsport)
(©Starsport)

TSC nije znao šta će sa loptom, Legija održala novi čas Topolčanima (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.10.24. | 21:53

Gosti iz Varšave lako do tri boda - 3:0

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Bačke Topole/

Tresla se gora, rodio se miš. Ponovo je TSC najavljivao da ide na dobar rezultat, ali ponoviti igru iz Alamtija ispala je nemoguća misija za tim Jovana Damjanovića. Veći deo utakmice protiv Legije Topolčani su mali loptu u svom posedu, međutim, malo toga su uspeli da učine sa njom. Zapravo, tek u poslednjih desetak minuta uspeli su da upute jedina dva šuta u okvir protivničkog gola, iako im je posed uglavnom bio preko 70 odsto. Gosti su bili konkretniji i to krunisali sa tri gola za 3:0.

Izabrane vesti

Ubedljiv poraz i reklo bi se ništa novo kada srpski klubovi igraju u Evropi u poslednje vreme.

Već posle desetak minuta je bilo jasno u kom pravcu ide ova utakmica. Rano su fudbaleri poljskog tima stigli do prednosti, nisu dozvolili TSC-u da ga ozbiljno ugrozi sve do trenutka kada je pitanje pobednika već bilo rešeno i zasluženo nose tri boda u Poljsku. Kao pauk u mreži kada čeka plen, strpljivo su uvlačili u zamku Legionari domaće igrače. Kumovale su i greške u odbrani, te se može reći da je domaćin poklekao i nije imao odgovora na taktičku postavku velikana iz Poljske.

Ostaće Topolčanima žal što su još jedan meč pred domaćom publikom okončali porazom, i što će bodove, pa i prvi pogodak ikada u Ligi konferencije morati da pričekaju barem još dve sedmice kada im u goste dolazi Lugano.

Sem defanzive koja je izgubila koncentraciju, i nije mogla da isprati kontranapade Legije, manjak inspiracije je imao i napad. Nije TSC stvarao konkretne šanse, vrebao je prekide, ali nigde lopta nije mogla da nađe prolaz i put do mreže Kacpera Tobijaša.

Početak meča je najavljivao zatvorenu utakmicu, ali ne zadugo. Najavio je japanski internacionalac Rioja Morišita ofanzivu Legije, da bi malo posle njega pogodio kapiten Bartoš Kapustka. Prodor po levoj strani poljskog tima pokušao je da preseče Dušan Stevanović, tek da loptu prosledi do nekadašnjeg fudbalera Lestera. Domaći su pohitali po izjednačenje, međutim, udarac Miloša Pantovića je otišao pored stative. Kao da je gost svesno prepustio domaćima loptu, a oni sa njom nisu znali šta će u vrhu napada. Kružila je lopta oko kaznenog prostora golmana Kacpera Tobijaša, ali nikako nije mogla da uđe u šesnaesterac.

Otvorila se Legija nakon toga i umalo da stigne i do drugog gola. Ponovo je Rioja Morišita bio u šansi, a nakon njega je sreću okušao i Mark Gual. Ni Brazilac Lukinjas nije bio precizan. Mihajlo Banjac je bio u lepoj poziciji iz slobodnog udarca, da bi pogodio živi zid. Ne previše sadržajno prvo poluvreme dobio je tim iz Varšave, koji je dobio vetar u leđa zahvaljujući svojim navijačima, koji su i pored zabrane odlazaka na gostovanja ipak uspeli da solidno popune severnu tribinu stadiona.

Tek što se lopta zakotrljala sa centra, Legija je stigla do drugog pogotka. Još jednom je bez sreće bio Dušan Stevanović, imao je najbolju nameru da spreči pogodak posle udarca Marka Guala, da bi još jednom loptu preneo na noge igračima protivnika. Kada je video da ne ide, jer je TSC u tim trenucima teško ulazio u šanse, Jovan Damjanović je u vatru bacio stare snage, Sašu Jovanovića i Ifeta Đakovca. U međuvremenu je pripretio Rafal Augustnjak, posle prekida i niza odbitaka u kaznenom prostoru. U potpunsti se raspala igra domaćina posle sat vremena igre. Još jednom su izgubili loptu na svojoj polovini Topolčani, a Ruben Vinagre je veoma precizno pronašao na drugoj stativi Kacpera Hodinu.

Preostali deo meča protekao je u mirnodopskim uslovima. Domaći tim kao da je ostao bez motivacije, dok su se gosti zadovoljili rezultatom i čekali da prođe vreme. Uspeo je Aleksandar Ćirković da se nađe u šansi udarcem iz kontre, prvim za TSC u okvir gola večeras, potom je i Marko Lazetić stavio na muke čuvara mreže Legije, samo da bi Kacper Tobijaš upisao prve dve ozbiljne intervencije, i to u poslednjih deset minuta utakmice, što otprilike ukratko i daje dobar opis večerašnjeg odnosa snaga.


LIGA KONFERENCIJE - DRUGO KOLO

TSC - LEGIJA VARŠAVA 0:3 (0:1)

/Kaputska 11, Lukinjas 47, Čodina 62/

Bačka Topola

Stadion: TSC Arena

Gledalaca: 4.200

Sudija: Julijan Vejnberger (Austrija)

Žuti karton: Radin, Capan, Banjac, Krstić (TSC), Kaputska, Žolkovski (Legija)

TSC (3-2-4-1): Ilić - Capan, Stevanović, Krstić - Stefan Jovanović, Pejić (60. Saša Jovanović) - Banjac (73. Šoš), Radin, Stanić (87. Lazetić), Ćirković (87. Milosavljević) - Pantović (60. Đakovac).

LEGIJA (4-3-3): Tobijaš - Vžolek, Pankov (46. Žolkovski), Kapuadi, Vinagre - Kapustka, Agustinjak (68. Čelaka), Morišita (81. Gonsalves) - Čodina, Gual (68. Pehart), Lukinjas (68. Alfarela).


tagovi

TSC Bačka TopolaLegija VaršavaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara