Josip Ćalušić (©konyaspor)
Josip Ćalušić (©konyaspor)

TSC i drugog štopera izgubio bez obeštećenja: Ćalušić nastavlja karijeru u Turskoj

Vreme čitanja: 1min | pet. 14.06.24. | 18:44

Hrvatski defanzivac potpisao dvogodišnji ugovor sa Konjom

Nemanja Stojić doneo mu je milionsku zaradu, ali su mu dvojica štopera otišli za džabe. Posle Gorana Antonića TSC je bez obeštećenja napustio i Josip Ćalušić.

Hrvatski defanzivac karijeru nastavlja u Turskoj pošto je ovog popodneva potpisao dvogodišnji ugovor sa tamošnjim prvoligašem Konjom.

Izabrane vesti

Kako bi izbegao scenario u kojem pouzdanog defanzivca gubi bez obeštećenja, TSC je zimus pokušao da proda Ćalušića. Bio je 30-godišnji fudbaler na korak do transfera u japansku Kašimu, koji je klubu iz Bačke Topole trebalo da donese 300.000 evra, ali Ćalušić nije prošao lekarske preglede te je posao propao.

Šest meseci kasnije Hrvat je završio u znatno atraktivnijoj ligi. Konja je prošlu sezonu završila na 17. poziciji, sa bodom više od Ankaragudžua, prvog tima ispod crte, a u novom klubu dočekaće ga sunarodnik Niko Rak odnosno srpski štoper Filip Dajmanović, koji je zimus stigao iz Voždovca.

Ćalušić je u TSC stigao pre tri godine iz Celja bez obeštećenja i u prethodne tri sezone odigrao 73 meča za srpski klub.

To što je izgubio trojicu štopera ovog leta ne znači da je TSC deficitaran u srcu odbrane pošto je još u aprilu angažovao Makija Banjaka, a nedavno i Mateju Đorđevića iz Voždovca. Ipak, treba očekivati još makar jedno pojačanje u srcu odbrane...



tagovi

KonjaTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara