Mirčevski (© MN Press)
Mirčevski (© MN Press)

TSC dobio igrača kakvi nisu bili ni Nenad Lukić, ni Vladimir Silađi

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 14:18

Martin Mirčevski pre meča sa Kolubarom dao tri gola za Topolčane, protiv Lazarevčana još toliko

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Uspeo je TSC da posle remija sa Javorom i poraza od Novog Pazara kod kuće uspostavi ritam i slavi treći put uzastopno. Žrtva je bila Kolubara, a epitet igrača utakmice poneo je Martin Mirčevski, autor het-trika. Odlično je ispratio dve akcije i najbolje se snašao u kaznenom prostoru, treći gol je sam sebi namestio pošto je ukrao loptu Lazarevčanimka. Veza Jovanović-Mirčevski je mogla da bude i više puta uspešnija da je makedonski internacionalac imao sreće ili koncentracije.

Izabrane vesti

Mirčevski je član TSC-a od januara 2022. kada je doveden iz Akademije Pandev bez obeštećenja. U tom momentu je bio prvi na listi strelaca Prve lige Severne Makedonije, na 18 utakmica je postigao 16 golova i asistirao četiri puta. Upravo je u meču sa Lazarvčenima podsetio na najbolje dane kada je tresao mreže širom Makedonije. Malo je falilo tada da ostane i na kraju najbolji na listi strelaca ali ga je prestigao Sandej Adetundži iz Škupija, koji je imao četiri gola više u svom pohodu na titulu.

Bivši igrač Pelistera, Vardara, Akademije Pandev igra na poziciji levog krilnog napadača i služi se desnom nogom. Od dolaska u klub dobijao je šansu pretežno kao rezerva. Do duela sa Kolubarom i prvog het-trika u karijeri isto toliko puta se upisao u strelce za Topolčane. Dugo se ne pamti da je neki igrač postigao tri gola na jednoj utakmici u Bačkoj Topoli, čak ni Nenad Lukić i Vladimir Silađi koji su ne tako davno bili najbolji strelci prvenstva. Mirčevski ima čast da bude prvi strelac het-trika za TSC u istoriji Mozzart Bet Superlige.

Stilom igre i brojem na leđima Mirčevski podseća na velike igrače, a tek će imati prilike da se dokaže. Igra po levoj strani ali kada ima loptu ulazi u sredinu i u duelu sa Kolubarom je pokazao da ima odličan osećaj za prostor. Toliko da trener Žarko Lazetić ne mora da brine previše zbog povrede prvog napadača tima Stefana Vukića kao ni učinka napadača Petra Ratkova koji je postigao jedan pogodak ove sezone.




tagovi

TSC Bačka TopolaMartin Mirčevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara